Magija Don Đovanija u Kombank dvorani

Jl. B.

četvrtak, 19. 07. 2018. u 13:49

Магија Дон Ђованија у Комбанк дворани

NAJAVA Vanže Žang i Jasmina Trumbetaš Petrović Foto Promo

Nova verzija Mocartove opere 28. jula u "Kombank dvorani"

LEGENDA o zavodniku Don Đovaniju, koji je bio fatalan za dame svog vremena, u nesvakidašnjem rediteljskom pristupu Aleksandra Nikolića spojiće umetnike Istoka i Zapada. U novoj verziji Mocartove opere "Don Đovani", koja će biti izvedena 28. i 29. jula u beogradskoj "Kombank dvorani", glavne uloge poverene su umetnicima iz Kine i Srbije, a Umetničkim ansamblom Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" dirigovaće maestro Gregori Bukalter iz njujorške Metropoliten opere.

- Reditelj ima vrlo kreativne ideje, neke su vrlo drugačije od mojih, ali poenta saradnje nije da u startu odbijete tuđu ideju, već da pokušate da je izvedete i da je nakon toga prihvatite ili postignete kompromis - kazao je Bukalter. - Zadovoljstvo mi je što imam priliku da prvi put sarađujem sa značajnim umetnicima iz Srbije i Kine. Izvođenje Mocartove "vesele drame" u Beogradu biće mi peto u karijeri, ali sigurno ću dati sve od sebe da se publika oseća prijatno.


PROČITAJTE I:Opera "Karmen" u novoj verziji - protiv nasilja nad ženama


Naslovna uloga poverena je baritonu Vladimiru Andriću, prvakinja beogradske opere Jasmina Trumbetaš Petrović tumači Elviru, dok gošća iz Kine sopran Vanže Žang igra Donu Anu.

- Zahvalna sam zbog prilike da u "Kombank dvorani" bude izvedena prva opera, kao i što sarađujem sa dirigentom Metropoliten opere i umetnicima iz Srbije i mladim talentovanim pevačicama iz Kine, kao i na podršci vojnog orkestra - istakla je Vanže Žang.

Opera se realizuje u produkciji američke muzičke asocijacije GIPAC i umetničkih partnera iz "Kombank dvorane".


KINESKE GRACIJE

OPERSKE gracije iz Kine Džongtao Li, Žang Žang, Juksjuan Či i Minju Hao, kao i beogradski operski izvođači Aleksandar Stamatović, Marko Pantelić i Miroslav Markovski dočaraće ostale uloge u Mocartovoj operi. Koreograf predstave je Aleksandar Ilić, kostimograf Katarina Nikolić, a scenografiju potpisuje Tanja Žiropađa.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)