ŠAPIĆ: "Želim da kulturne aktivnosti postanu sastavni deo odrastanja najmlađih Beograđana"

Novosti online

31. 03. 2022. u 12:48

ALEKSANDAR Šapić, prvi na listi “Aleksandar Vučić-Zajedno možemo sve”, naveo je osnovne zadatke koje će mu biti prioritet, ukoliko postane gradonačelnik Beograda.

ШАПИЋ: Желим да  културне активности постану саставни део одрастања најмлађих Београђана

Foto: SNS

„Naš zadatak će biti da povećamo ulaganja u kulturu, ali i da iz nje izbacimo koncept tržišne ekonomije. Na taj način ćemo kulturnim delatnicima obezbediti uslove u kojima će moći da se bave umetnošću, ne vodeći računa o tome hoće li njihov rad nužno ostvariti profit. Ozbiljan narod i država, a samim tim i ozbiljna lokalna samouprava, ako hoće da vode računa o svojoj budućnosti, ne smeju da dozvole da kultura, kao ni sport i obrazovanje, budu deo tržišta“ poručio je Aleksandar Šapić, prvi na listi “Aleksandar Vučić-Zajedno možemo sve”.

Šapić je naglasio da će učiniti sve kako bi omogućio da beogradska pozorišta, ali i sve druge kulturne ustanove i manifestacije u gradu, budu dostupnije svim Beograđanima, a naročito deci.

Želim da brojne kulturne aktivnosti i sadržaji postanu sastavni deo odrastanja najmlađih Beograđana. Za to mi je potrebna podrška svih kulturnih radnika, da zajedničkim snagama pokušamo da sve kulturne sadržaje u Beogradu približimo njegovim građanima. Siguran sam da ćemo za nekoliko godina svi moći da vidimo benefite koji će doneti ovakav pristup kulturi, rekao je Šapić.

Foto: SNS

Naveo je da će mu, ako postane gradonačelnik, još jedan od važnih zadataka biti uklanjanje grafita koji narušavaju lepotu Beograda.

Grafiti predstavljaju vrstu alternativne umetnosti i lepo je kada se mladi ljudi bave time i imaju hobi, ali ne mogu da ih crtaju bilo gde i na taj način ruže grad. Mi želimo da očistimo prostore prekrivene grafitima i uvedemo komunalni red, rekao je on.

Šapić je istakao da to podrazumeva da će svi oni koji budu crtali grafite na mestima koja za to nisu predviđena, biti adekvatno sankcionisani i da je za to potrebno uvesti strožiju kaznenu politiku.

Istovremeno, neophodno je i da razumemo mlade koji vole da crtaju grafite. Zbog toga želimo da im obezbedimo prostore, poput namenskih parkova koji postoje u velikom broju evropskih gradova, u kojima će moći, ne samo da crtaju, već i da izlažu svoje radove i organizuju brojna takmičenja, zaključio je Šapić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri