TRKALI SE, PA UBILI BEBU: Jedan od vozača bio drogiran kada se desila saobraćajka u kojoj je poginuo mališan star osam meseci

V. Đ.

25. 12. 2020. u 16:37

OSNOVNO javno tužilaštvo u Zaječaru okončalo je dokazni postupak, iz koga, na osnovu saobraćajno-tehničkog veštačenja, proizilazi da su se 28. marta ove godine M.M. (36), iz Negotina,i njegov prijatelj iz Đ.D. (25), iz negotinskog Štubika, trkali automobilima i izavali sudar u kome je u ‘’pežou 106’’ - poginula beba stara osam meseci - i to na istom mestu gde su nesrećnom detetu, pre dve godine, u saobraćajnoj nesreći poginuli deda po majci Z.A. (55), baba D.A. i rođeni stric I.A. (22), svi iz zaječarskog sela Grljan.

ТРКАЛИ СЕ, ПА УБИЛИ БЕБУ: Један од возача био дрогиран када се десила саобраћајка у којој је погинуо малишан стар осам месеци

Ilustracija policija Foto P. Milošević

- Tužilaštvo će na osnovu ovog nalaza bazirati optužni predlog – kazao nam je Slaviša Dimitrijević, tužilac u zaječarskom OJT. – Pored toga, u krvi M.M. pronađeni su i tragovi opojne droge amfetamin, dok je Đ.D. bio "čist". Za ovo krivično delo predviđena je kazna do osam godina zatvora.

Podsetimo, otac osmomesečne bebe je kod mosta vozio brzinom od 70 kilometara na čas, kada se našao u sendviču između “pežoa 307” i “citroena c4”, koja su se kretala iz pravca Negotina ka Zaječaru. Mada se odmah pretpostavljalo da su se M.M. i Đ.D. trkali, oni to negiraju.

Ne mogu, međutim, da poreknu da su na tom mestu, kako je dokazano, iako je ograničenje 80 kilometara na čas, vozili brzinom od 120 kilometara na satu, kao da su na auto-putu. 

- Izašao sam iz auta, drćeći se za glavu, i pitao ih – "Pa, šta učiniste ljud" – jedva nam je tada kazao bebin otac.

- Moj sin je odmah prebačen u Zdravstveni centar u Zaječaru, gde je podlegao povredama. Poginuo je na istom mestu gde su stradali i njegovi baba, deda i stric.                                                                                                                  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)