DETALJI NAPADA NA SRPSKE POLICAJCE: Evo kako je došlo do drugog sukoba u nekoliko dana

D.Z.

29. 10. 2020. u 22:38

DANAS popodne, oko 17.00 časova nepoznate osobe pucale su iz pravca Kosova i Metohije iz automatskog oružja na pripadnike srpske policije.

ДЕТАЉИ НАПАДА НА СРПСКЕ ПОЛИЦАЈЦЕ: Ево како је дошло до другог сукоба у неколико дана

Foto: Depositphotos

Prema saznanjima “Novosti” u ovoj pucnjavi koja se dogodila nadomak administrativne linije niko nije povređen, a pripadnici policije odgovorili su hicima u vazduh.

- Tokom dana Albancima iz podujevskih sela koji su krali šumu unutar kuršumlijske opštine prevrnuo se traktor sa drvima. Kada su u popodnevnim satima došli da izvuku traktor otvorili su vatru iz automatskog oružja na pripandike policije koji su primetili krađu. Srećom u toj pucnjavi niko nije povređen a policajci su odgovorili hicima u vazduh - ispričao je "Novostima" izvor upoznat sa ovim incidentom objašnjavajući da se pucnjava desila nadomak Lukovske banje u potezu administrativne linije koji nije nastanjen.

Inače, ovo je druga pucnjava albanskih šumokradica u poslednja četiri dana na pripadnike policije u kuršumlijskoj opštini koji obezbeđuju administrativnu liniju. Na sreću ni u prethodnoj pucnjavi nije bilo povređenih ali su krađe šume pogotovu u ovom periodu od strane Albanaca na potezu administrativne linije koja se između kuršumlijske i opštine Podujevo proteže u dužini od 106 kilometara česte.

Drugu, odnosno kosovsku stranu administrativne linije obezbeđuju kosovska policija i KFOR ali šumokradioce neometano upadaju na ovo područje administrativne linije koje je brdsko planinsko i pod šumom, a prilikom kontrole srpske policije koja sprečava krađe šume, Albanci koji dolaze uglavnom naoružani.

Štete koje pričinjavaju krađom šume su neprocenjive pogotovu što osim krađe stabala menjaju i konfiguraciju terena zbog neplanske seče. Šumokradice uglavnom ne bivaju kažnjene jer ih sa druge strane administrativne linije niko ne kontroliše.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

SVETSKI DAN BUDUĆNOSTI: Kako da stvorimo bolji svet za sve