VIDEO SAM PIŠTOLJ U RUCI: Suđenje Milošu Buhi za saučesništvo u ubistvu Škrbića

Lj. P.

27. 10. 2020. u 20:27

PRIKAZIVANjEM snimaka sa osam nadzornih kamera, u utorak je u Višem sudu u Novom Sadu počelo ponovljeno suđenje Milošu Buhi (48) iz Stepanovićeva, optuženom za saučesništvo u ubistvu Vojislava Škrbića (40) iz Kaća, pre šest godina u novosadskom restoranu "Gondola".

ВИДЕО САМ ПИШТОЉ У РУЦИ: Суђење Милошу Бухи за саучесништво у убиству Шкрбића

Posle ubistva ispred "Gondole"

Posle emitovanih snimaka, sa četiri sigurnosne kamere unutar lokala, i isto toliko sa zgrade Izvršnog veća Vojvodine spolja, zabeleženih 22. maja 2014. godine optuženi Buha je izjavio da mu se, kada je prišao Škrbiću, koji je sedeo u "Gondoli", javio i da je čuo pucanj.

Rekao je da je video da Željo, kako se ranije zvao njegov prezimenjak Dušan, sa kojim nije u srodstvu, a koji je osuđen na 18 godina zatvora zbog ubistva Škrbića, drži pištolj u ruci.

- Rekao sam: "Ne" i podigao sam obe ruke i ispružio se - kazao je posle odgledanih snimaka iz unutrašnjosti lokala Miloš Buha, koji je u odsustvu osuđen na 15 godina zatvora.

Na početku suđenja decembra 2018. godine, Miloš Buha je izjavio da nije kriv, zaklinjući se da nije znao da će njegov prezimenjak Dušan, pucati u Škrbića. Tada je još rekao da mu nije bilo poznato da između ove dvojice postoji sukob, jer da jeste, sprečio bi da se to tako završi.

Dušan Buha se predao posle 20 dana i priznao ubistvo Škrbića, dok je njegov prezimenjak Miloš pobegao i uhapšen je pre tri godine po poternici Višeg suda u Novom Sadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna