OSUMNJIČEN ZA KRAĐU OD DVA MILIONA EVRA: Jednomesečni pritvor službeniku trezora na Kosovu

D.Z.

23. 10. 2020. u 00:40

NA zahtev tužilaštva, Osnovni sud u Prištini odredio je jednomesečni pritvor osumnjičenom Ljabinotu Grudi, službeniku Trezora tzv. Kosova koji se sumnjiči da je elektornskim putem počinio krađu od oko dva miliona evra.

ОСУМЊИЧЕН ЗА КРАЂУ ОД ДВА МИЛИОНА ЕВРА: Једномесечни притвор службенику трезора на Косову

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Naime, kako prenose prištinski mediji na albanskom jeziku, Gruda je optužen za krivično delo “zloupotrebu položaja ili službenog ovlašćenja iz Krivičnog zakona Kosova”.

Naime, sumnja se da je okrivljeni još devetog oktobra ove godine u svojstvu službenog lica zloupotrebivši službenu dužnost izvršio novčanu transakciju kojom je naneo štetu kosovskom budžetu od 2,07 miliona evra.

Inače, ova pljačka potresla je proteklih dana javnost na Kosovu, a mediji su se bavili istraživanjem iste. Kako je preneo jedna od najčitanijih prištinskih listova na albanskom jeziku, sumnja se da je pljačka izvršena elektronskim putem a da su pomenutim iznosom izvršene četiri uplate za tri projekta putne infrastrukture.                            

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO U ZAJEČARU O SMRTI BRATA OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO DANKE ILIĆ: Još nije stigao zapisnik o obdukciji tela