TERALI SU GA DA PIJE, UZELI MU UŠTEĐEVINU I ZADAVILI PERTLOM: Miloradu (49) su pare na kamatu došle glave (FOTO)

Z. U. - J. D. Lj.

21. 08. 2020. u 21:00

POLICIJA je uhapsila Dejana V. (48) zbog sumnje da je prošle nedelje brutalno ubio Milorada Radenkovića (49).

ТЕРАЛИ СУ ГА ДА ПИЈЕ, УЗЕЛИ МУ УШТЕЂЕВИНУ И ЗАДАВИЛИ ПЕРТЛОМ: Милораду (49) су паре на камату дошле главе (ФОТО)

Foto: Z. Jovanović

On se tereti da je pertlom zadavio keramičara u njegovom stanu u beogradskom naselju Žarkovo. Motiv je bio dug od 3.000 evra, koje je trebalo da vrati Radenkoviću, ali i pljačka! Prema nezvaničnim saznanjima, policija traga za još jednom osobom, za koju se sumnja da je bila u stanu pre nego što je došlo do zločina.

Kako saznajemo, Dejan V. je, navodno, pozajmio novac od Radenkovića, koji se, prema operativnim informacijama, bavio zelenašenjem. U međuvremenu, njegov dug je narastao na 7.000 evra i Radenković ga je pritiskao da mu vrati pare.

- Keramičar je pretio Dejanu V. da će mu uzeti stan, ako mu ne vrati novac - navodi izvor "Novosti" blizak istrazi odbranu uhapšenog. - U jednom trenutku, nemajući kud, on je, navodno, odlučio da ubije Radenkovića.

Zločin se dogodio u noći između 12. i 13. avgusta u stanu u Ulici Ratka Resanovića 13. Prema nezvaničnim informacijama, Dejan V. je rekao Radenkoviću da je skupio pare da mu vrati dug, i ovaj ga je sa još nekim prijateljem pozvao u stan. Prema tragovima na licu mesta, istražni organi su zaključili da su pili alkohol i slušali muziku.

- Postoje indicije koje ukazuju da su osumnjičeni forsirali da se što više pije, odnosno stalno su Radenkovića nudili da popiju još pokoju čašicu - navodi naš izvor. - Kada su videli da je pijan, napali su ga. Jedan od njih mu je stavio, kako se sumnja, nož pod grlo i terao ga da kaže gde krije novac. Malo ga je i posekao, kako bi mu pokazao da su ozbiljni i da se ne šale. Nesrećni čovek im je tada pokazao "štek", verujući da će ga ostaviti na miru.

Foto: Fejsbuk

Milorad Radenković

Iako su mu uzeli svu ušteđevinu, jedan od njih je odlučio da ga usmrti. Izvukao je pertlu, kako se sumnja, iz Radenkovićeve cipele i zadavio ga. Posle zločina, dvojica napasnika su pobegla. Policija je, međutim, tokom uviđaja pronašla mnoštvo tragova.

PRITVOR DO 30 DANA

U VIŠE javno tužilaštvo u Beogradu je priveden Dejan V. zbog sumnje da je zadavio Milorada Radenkovića. Krivična prijava ga tereti za teško ubistvo. On je tokom popodneva saslušan, posle čega je nadležni tužilac zatražio da mu se odredi pritvor. Sudija za prethodni postupak doneo je rešenje o pritvaranju do 30 dana.

U rekonstrukciji zločina, policiji je dosta pomogao Radenkovićev mobilni telefon, u kome su zabeležene poruke i pozivi. I u automobilu nesrećnog čoveka, "mercedesu", pronađeni su brojni dokazi, biološki tragovi, kao i otisci prstiju. Ispitani su i prijatelji ubijenog, muškarac koji ga je zadavljenog i pronašao, kao i njegova supruga sa kojom se razgovaralo telefonom, jer sa njihovom ćerkom živi u Austriji.

Pored toga, policija je sa okolnih objekata skinula video-zapise sa sigurnosnih kamera. Sve je to doprinelo da se kockice zločina sklope i za osumnjičenima krene u potragu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (7)