TUŽILAŠTVO BiH PODIGLO OPTUŽNICU PROTIV UŽIČANINA: Tvrde da je krijumčario migrante iz Kameruna

V. Mitrić

17. 08. 2020. u 13:45

TUŽILAŠTVO BiH je, kako ja potvrdila za „Novosti“, portparol Adisa Karačić, podiglo optužnicu protiv Užičanina Miroslava J. (57) zbog sumnje da je “prevozom kroz teritoriju BiH omogućio nezakonit transport i boravak ilegalnih migranata.

ТУЖИЛАШТВО БиХ ПОДИГЛО ОПТУЖНИЦУ ПРОТИВ УЖИЧАНИНА: Тврде да је кријумчарио мигранте из Камеруна

Ilustracija - Foto: D. Pozderović

Prema navodima optužnice, optuženi je 28.maja prošle prihvatio ponudu da, za ugovoreni novčani iznos, krijumčarene ljude, državljane Kameruna, nakon što su prethodno ilegalno ušli iz  Srbije u BiH, preveze do Sarajeva.

- U činjenju krivičnog dela optuženi je otkriven kontrolom policajaca  Granične policije BiH u mestu Zekovići, kod Višegrada, koji su prilikom kontrole n vozila pronašli krijumčarene ljude, bez važećih putnih isprava za boravak u BiH - kažu u Tužilaštvu BiH, ističući da se ovom državljaninu Srbije na teret stavlja krivično delo krijumčarenje ljudi.

Optužnica je prosleđena Sudu BiH u Sarajevu na potvrđivanje. Ukoliko optužnica bude potvrđena, sledi suđenje pred Sudom BiH. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)