Upravljaju otetom imovinom Jugobanke, a sada traže i da Srbija plati sudske troškove: Bahat i apsurdan zahtev Hrvatske, na osnovu odluke - zagrebačkog suda!

B. S.

14. 06. 2020. u 08:00

PRIVREDNI apelacioni sud u Beogradu ovih dana treba da donese konačnu odluku o zahtevu Zagrebačke banke da joj Srbija isplati 102.000 evra sudskih troškova u sporu sa Privrednom bankom u Zagrebu. Privredni sud u Beogradu je dva puta presuđivao da je takav zahtev neosnovan i u suprotnosti sa zakonima i Ustavom Srbije. Privredni apelacioni sud, republičkog ranga, obe te presude je oborio.

Управљају отетом имовином Југобанке, а сада траже и да Србија плати судске трошкове: Бахат и апсурдан захтев Хрватске, на основу одлуке - загребачког суда!

Foto: Tanjug

Zagrebačka banka od 1992. godine, na osnovu tadašnje političke odluke, upravlja otetom imovinom Jugobanke u Hrvatskoj. Jugobanka je tražila povraćaj te imovinu na hrvatskim sudovima, ali je odbijena. Sada Zagrebačka banka u ime Jugobanke traži 102.000 evra od Srbije, na osnovu presude - Trgovačkog suda u Zagrebu!

- Ne mogu da prejudiciram odluku Privrednog apelacionog suda, ali me brinu prethodna obaranja presuda beogradskog Privrednog suda, iako su donete u skladu sa zakonima i Ustavom Srbije - kaže advokat Ivan Simić, pravni savetnik Jugobanke. - Ako Privredni apelacioni sud presudi u korist Zagrebačke banke direktno će se suprotstaviti pravnom poretku u Srbiji i priznati da je hrvatski iznad njega. Presuda u ovom slučaju imaće veliki uticaj na sledećih 180 hrvatskih zahteva. Ne želim da verujem u priče da postoje toliko jaki hrvatski lobisti koji mogu da utiču na odluke našeg pravosuđa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri