TURCI HOĆE U SRBIJU: Kompanije spremne za proširenje saradnje

S. B.

23. 06. 2021. u 16:00

TURSKE kompanije su zainteresovane za investiranje i poslovanje u Srbiji. NJihova država je spremna da ih podrži u proširenju saradnje sa našom zemljom i to zahvaljujući dosadašnjim dobrim rezultatima.

ТУРЦИ ХОЋЕ У СРБИЈУ: Компаније спремне за проширење сарадње

Tomislav Momirović

Ovo je zaključeno na sastanku dva ministra saobraćaja i infrastrukture - Tomislava Momirovića i njegovog turskog kolege Adila Karaismailoglua.

- Kada su Srbija i Turska zajedno i imamo stabilne i čvrste odnose, ceo Balkan je stabilan i može samo ekonomski da prosperira - rekao je Momirović. - Otvorili smo dosta tema, podvukli smo pre svega gde smo sada došli oko auto-puta Beograd - Sarajevo iz dva pravca. Srbija radi na projektnoj dokumentaciji od Požege do Kotromana, preko Užica do Kotromana pa do Sarajeva. Radovi se jako dobro izvode od Kuzmina do Sremske Rače i na mostu preko Save.

Momirović je dodao da se moraju pojačati radovi i na projektu izgradnje stanova za pripadnike bezbednosti koji se radi sa turskim izvođačima.

- Srbija doživljava jedan neverovatan ekonomski napredak i investicije u infrastrukturu, i nekada morate da izađete iz zemlje da biste postali svesni kako drugi ljudi gledaju na vas - uveren je Momirović. - Imao sam sastanke sa dve velike turske kompanije, jedna želi da uđe i izvodi građevinske radove u velikom obimu, firma koja ima nekoliko milijardi prometa, druga želi da otvori nekoliko fabrika građevinskih proizvoda kod nas.

Ministar Karaismailoglu je istakao da je tokom prethodnih godina Turska radila na značajnom broju velikih projekata zahvaljujući kojima turski inženjeri i radnici iz građevinskog sektora poseduju veliko iskustvo.

- Tokom 19 godina u svim poslovima koje smo radili, izrodili smo čitavu jednu generaciju turskih inženjera i projektanata koji rade izuzetno dobro, tako da iskustvo i sve ovo što smo naučili želimo da podelimo sa prijateljskom zemljom kakva je Srbija - rekao je Karaismailoglu. - Dobri bilateralni odnosi i naše građevinske firme koje rade u Srbiji uspešno su naš ponos.

Tokom posete Turskoj, Momirović se sastao u Istanbulu sa predstavnicima kompanije "Kalyon'', jednom od najvećih turskih građevinskih kompanija koja je radila na izgradnji novog aerodroma u Istanbulu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)