FILOLOŠKI FAKULTET POKRENUO KAMPANJU: Evo šta sve mogu upisati budući brucoši

Lj.B.

10. 05. 2021. u 15:47

FILOLOŠKI fakultet Univerziteta u Beogradu ovog proleća pokrenuo je na društvenim mrežama i u medijima informativnu kampanju pod nazivom "Zajedno smo jači", a moto kampanje je #upišifilološki.

ФИЛОЛОШКИ ФАКУЛТЕТ ПОКРЕНУО КАМПАЊУ: Ево шта све могу уписати будући бруцоши

Filološki fakultet

Profesori i saradnici ovog fakulteta se obraćaju mladim ljudima u Srbiji i u okolnim zemljama, preko društvenih mreža i kanala kao što su Facebook, Instagram i YouTube, ali i kroz saradnju sa srednjim školama i univerzitetima, putem direktnih kontakata, virtuelnih otvorenih vrata, radionica, onlajn diskusija...

- Jedan od ciljeva ove kampanje je da se probudi interesovanje novih generacija za jezičku i kulturnu raznolikost, za duh tolerancije i međusobnog razumevanja, kao i za saradnju u kulturi, nauci, privredi - kaže dekanka Filološkog fakulteta prof. dr Iva Draškić Vićanović. - Nastavnici i saradnici Filološkog fakulteta veruju da time postavljaju temelje za dobrosusedske odnose u našem delu Evrope i za otklanjanje svih granica koje još uvek donekle ograničavaju perspektive mladih generacija. Studenti na ovom fakultetu mogu studirati čak 20 stranih jezika, uz, naravno, srpski jezik, srpsku književnost, svetsku književnost, te opštu lingvistiku ili bibliotekarstvo sa informatikom.

Svih 26 studijskih programa i profila Filološkog fakulteta u Beogradu pokrenuli su zajedničke nastupe, a fokus kampanje u aprilu bio je na jezicima Mediterana, a to su  grčki, španski, italijanski, francuski, turski i arapski jezik, književnost i kultura, u maju je foikus na tradicionalnim školskim jezicima, kao sto su engleski, nemački, ruski, srpski jezik i srpska književnost, dok će junski moto glasiti "Putujte s Filološkim fakultetom na sve četiri strane sveta" uz japanski, kineski, švedski, norveški, danski, holandski i mađarski jezik, književnosti i kulture.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri