UGRIZAO SAM SESTRU, HALUCINIRAO, MORALI SU DA ME VEŽU: Jeziva ispovest doktora Marića - šta je sve preživeo dok se borio protiv korone

Novosti onlajn

21. 04. 2021. u 19:57

PSIHIJATAR i seksolog dr Jovan Marić pričao je o svojoj borbi sa korona virusom. Kaže da je bio na ivici smrti, ali je pobedio opaku bolest u KBC "Dragiša Mišović".

УГРИЗАО САМ СЕСТРУ, ХАЛУЦИНИРАО, МОРАЛИ СУ ДА МЕ ВЕЖУ: Језива исповест доктора Марића - шта је све преживео док се борио против короне

Foto: Printscreen/Hepi TV

- Od kada sam legao u krevet, pa narednih sedam dana, nisam znao za sebe. Imao sam halucinacije. Kao, ležim go na nekom dugačkom stolu, a na drugom kraju neke bradonje jedu, piju, pevaju. A ja vičem. 'Ljudi šta pevate, ja umirem, pomozite mi'. Imao sam i neke vizije kako se nalazim na moru u Africi na plaži. I onda me kao zovu da idem na lečenje, a ja se bunim - prisetio se dr Marić.

Priznao je da su medicinske sestre morale da ga vežu.

- Evo imam neke fleke po rukama i crvenilo jer sam se otimao dok sam bio u komi pa su morali da me vežu. Moja ćerka radi kao psihijatar u 'Mišoviću' i ona je bila sve vreme kraj mene. Posle mi je pričala šta sam sve radio. Kad sam išao pre neki dan da snimam pluća sedeo sam i čekao i kad sam skinuo masku prepoznale su me dve spremačice, pa mi rekle: "Jao doktore, kakve smo mi muke imali sa vama, vi nemate pojma. Vi ste nam bili najteži pacijent".

One su rekle da je dr Marić vikao, galamio i psovao ih.

- Jednu sestru sam ugrizao, srećom joj nisam odgrizao mali prst - nastavio je on.

Nedugo pošto je bio skinut sa respiratora, morao je ponovo da bude priključen na mehaničku ventilaciju, na još devet dana.

- Tih devet dana su bili dani smrti. U komi sam, povremeno se budim, imam neke halucinacije i vizije. To je konfuzija raznih doživljaja. Imao sam čudna stanja - bio sam kao u snegu, pa idem kroz sneg koji me poklapa skroz. Ćerka mi je rekla da sam u komi pričao neke seksualne viceve, priče, fantazije.

Kaže da su lekari mislili da se neće izvući zbog godina.

- Mislili su da neću preživeti zbog mojih godina, jer do mene je jedan lekar od 33 godine umro, levo od mene lekar od 40 godina takođe preminuo. Mnogo teška bolest, čuvajte se - apeluje dr Jovan Marić.

(Hepi)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ODRŽIVI TRANSPORT:  Ključni faktor zaštite životne sredine i zdravlja