PREMIJERKA BRNABIĆ NAJAVILA: Nova sednica Kriznog štaba verovatno u sredu

Novosti online

19. 04. 2021. u 10:51

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić izjavila je da će se sednica Kriznog štaba za borbu protiv korone verovatno održati u sredu, navodeći da je stalna "borba" sa stručnim delom da se nađe "balans kako bi ekonomija mogla da ide kako treba".

ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ НАЈАВИЛА: Нова седница Кризног штаба вероватно у среду

Foto: Printscreen

- Ja sam u stalnom kontaktu sa stručnim delom Kriznog štaba. Epidemiloška situacija je sve stabilnija - rekla je danas Brnabić.

Ona je navela da je u Instititutu Torlak urađena tekst faza punjenja ruske vakcine i da je deo poslat u Moskvu na kontrolu za odobrenje da se nastavi punjenje.

- Mnogi dežurni "pljuvači" napadaju nas u stilu - "nije to ništa". A mnoge velike zemlje to ne mogu da to urade jer nemaju institut kao što je naš Torlak - rekla je Brnabić.

Prema njenim rečima, u planu je nov pogon kod Aerodroma za proizvodnju kineske vakcine.

Ona je navela da se danas očekuje da stigne 211.770 doza Fajzerove vakcine, a danas ili sutra ujutru 130.000 doza ruske vakcine Sputnik V.

- Dobro nam ide, držimo se - rekla je Brnabić, govoći o vakcinaciji građana Ona je istakla i da je Srbija tako nešto u stanju jer je "domaćinski" vodila ekonomsku politiku tako da ima novca za nabavku i prozvodnju vakcina.

Prema njenim rečima, Srbija je "meka" za investitore, ali i pouzdan politički partner kojem se veruje u međunarodnoj zajednici.

- Dolaze nemački i japanski investitori što je najbolji dokaz da u Srbiji nema korupcije - naglasila je Brnabić.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)