DA LI JE KORONA ILI ALERGIJA? Doktorka Petrović otkrila šta pravi glavnu razliku

Novosti online

06. 04. 2021. u 18:44

KAO najčešće posledice preležane korone javljaju se umor, bol u grudima, kratak dah, nedostatak snage i hronični umor, nesanica, smanjen apetit i glavobolja, a ređe neke neurološke smetnje i gubitak sluha.

ДА ЛИ ЈЕ КОРОНА ИЛИ АЛЕРГИЈА? Докторка Петровић открила шта прави главну разлику

Foto: Printscreen

Svi ovi simptomi se lako mogu pomešati i sa prolećnim alergijama. O prevenciji ali i borbi sa alergijama kao i jačanju imuniteta imunolog doktorka Gordana Petrović govorila je u Pulsu Srbije na Kurir televiziji.

- Velika većina alergija je reakcija na polen, to je prejak odgovor imunskog sistema. Ukoliko je imunitet jak i stabilan može imati izrazito jak odgovor na polen - kaže doktorka Gordana.

Ona navodi da je prisustvo temperature glavni pokazatelj da li je u pitanju korona ili alergija.

- Ono što značajno pomaže jeste da su osobe koje su i ranijih godina u ovom periodu imali neke reakcije i sada će ih imati. Znači kod nekoga kod koga se to ne dešava prvi put u mnogome olakšava dijagnozu, međutim, ako se nekome to dešava prvi put u životu onda je povišena temperatura glavni pokazatelj prisustva nekog virusa - navodi dr Gordana.

Dr Gordana navodi i da je jako važno da alergija kod dece bude strogo kontrolisana.

- Kod male dece mi imamo da ukoliko sama alergija nije pod kontrolom, deca se lakše razboljevaju - upozorava dr Gordana.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)