REAGUJTE NA LAŽNE VESTI O VAKCINACIJI: Ministarka pravde uputila apel Tužilaštvu

Tanjug

25. 03. 2021. u 19:59

MINISTARKA pravde Maja Popović izjavila je večeras da će uputiti poseban apel Tužilaštvu da reaguje na širenje lažnih vesti na društvenim mrežama, kao i u medijima u vezi sa vakcinacijom.

РЕАГУЈТЕ НА ЛАЖНЕ ВЕСТИ О ВАКЦИНАЦИЈИ: Министарка правде упутила апел Тужилаштву

Foto Ž. Knežević

Odgovarajući na pitanje poslanika Jedinstvene Srbije Živote Starčevića o “antivakserima koji šire paniku”, Popović je navela da je širenje lažnih vesti krivično delo Krivičnog zakonika i dodala da samo treba da se postupa po tom zakonu.

“To znači da nadležna tužilaštva reaguju na svako širenje lažnih vesti”, rekla je Popović u Skupštini Srbije.

Ona je dodala da ne postoji način da se građani obavežu da se vakcinišu, ali da sami treba da budu svesni da je to neophodno.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar apelovao je na građane Srbije da se skocentrišu na dokaze, a oni su, tvrdi, na strani vakcinacije.

“Ne postoji nijedan dokaz da vakcina škodi, imate million i jednu činjenicu za vakcinu, da spašava živote, da poboljšava zdravlje, da sprečava prenošenje virusa, a za ovo što rade antivakseri nemate nijednu činjenicu, nijedan dokaz”, naveo je Lončar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OGLASILO SE MINISTARSTVO PROSVETE: Poslat dopis svim školama, tiče se godišnjice masakra u OŠ Vladislav Ribnikar