"NOVOSTI" SAZNAJU: Ovi uslovi će važiti za sve koji dolaze u Srbiju za katolički Uskrs

Novosti online

25. 03. 2021. u 17:24

ZA državljane Srbije koji pred pauzu za katolički uskrs u zapadnim zemljama dolaze u našu državu važiće nešto drugačiji uslovi nego do sada, pa će moći da pređu granicu i sa potvrdom o vakcinaciji umesto negativnog PSR testa.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Ови услови ће важити за све који долазе у Србију за католички Ускрс

Arhiva

Priznavaće s, međutim, samo vakcine date u Srbiji, bez obzira iz koje zemlje osoba dolazi.

Za ulazak iz zemalja regiona, za koje ni do sada nije bio potreban PSR test, sve ostaje isto, što znači da je ulazak iz BiH, Severne Makedonije, Albanije, Crne Gore i Bugarske ulazak slobodan. Državljani drugih zemalja moraju dfa imaju obavezan negativan PSR test.

Državljani Srbije i dalje u zemlju mogu da uđu i bez PSR testa ili potvrde o vakcinaciji, ali u tom slučaju idu u obavezan kućni karantin, koji se automatski prekida ako ovde urade PSR i budu negativni.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Nelogicno

25.03.2021. 20:08

Zasto su u vecini zemalja ovi testovi besplatni, a kod nas se pkacaju 9000din? Oni koji su prelezali koronu takodje ne bi trebalo da se ponovo testiraju, a kako ce onda oni uci u zemlju?

Mira

26.03.2021. 08:10

@Nelogicno - Gde su PCR testovi besplatni??? U Švajcarskoj je besplatan samo brzi test koji ničemu ne služi. PCR za putovanje plaćate privatno,dok je besplatan samo ako dobijete nalog da isti morate imati zbog simptoma/kontakta sa osobom koja je pozitivna,itd. Za svako putovanje bez nužne potrebe plaćate sami. Zar treba da nam se finansira test za odmor? Situacija je još uvek takva kakva je.

Nećak Ivanka

26.03.2021. 23:24

@Mira - Pa eto zašto nemožemo da se oporavimo od virusa.Ko tvrdi da nam ne dolaze zaraženi i sa vakcinacijom namerno,šta onda da se kaže.Kažete da su bolnice pune,pa još nam i dođoši trebaju.