POKUŠALI DA ODVEDU DECU OD MAJKE: Ministarstvo osudilo postupanje Centra za socijalni rad u Blacu

Tanjug

19. 03. 2021. u 22:26

MINISTARSTVO za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja osudilo je večeras postupanje radnica Centra za socijalni rad u Blacu prema deci iz porodice Dačević i pozvalo sve zaposlene u centrima za socijalni rad da u svom radu i postupanju prema deci budu naročito obazrivi i pažljivi.

ПОКУШАЛИ ДА ОДВЕДУ ДЕЦУ ОД МАЈКЕ: Министарство осудило поступање Центра за социјални рад у Блацу

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Dobrobit i zdravlje dece je prioritet svih prioriteta i svi zaposleni u državnim službama, a naročito nadležnim za postupanje prema deci, moraju biti svesni toga, istaknuto je u saopštenju Ministarstva.

Dodaje se da će Ministarstvo u okviru svojih nadležnosti, ispitati postupanje radnica Centra za socijalni rad u Blacu i na osnovu toga preduzeti odgovarajuće mere.

Ministarstvo je uvereno da je takvo ponašanje radnica Centra za socijalni rad izolovan slučaj i da je rad zaposlenih u institucijama socijalne zaštite isključivo u interesu korisnika, navodi se u saopštenju.

Iz Centra za socijalni rad u Blacu, 5. marta, došli su da uzmu decu Marijanu od 10 godina i Marka od 13, koji poslednjih godinu dana, od smrti njihove majke, žive sa svojom nepokretnom bakom LJiljanom D. i o njoj sami brinu.

LJiljana D. je pre 15 dana prijavila svog sina, oca dece, da je dolazio i maltretirao ih.

Kako je navela medijima, otac je znao i ranije da maltretira decu, a nakon nekoliko njenih prijava, policija je konačno izašla na teren i odredila mu zabranu prilaska.

Nakon toga su, kako je ranije ispričala LJiljana medijima, došli službenici iz Centra za socijalni rad koji su rekli da će da vode decu.

Dodala je da nikada neće da se odvoji od dece, a i da deca čitav dan plaču.

U međuvremenu LJiljana je podnela zahtev za starateljstvo nad decom i po zakonu, dok sud ne dodeli isto, deca bi trebalo da ostanu gde jesu.

U toku današnjeg dana na Jutjubu pojavio se snimak na kojem se vidi da su službenice iz Centra za socijalni rad Blace ponovo došle u kuću Dačevića kako bi uzele decu i to pokušavajući fizički da izvuku jedno od dece iz kuće koje se tome opire.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Boki 61

20.03.2021. 06:59

Cemu sluze ovi centri i ko to tolerise nikad mi nece biti jasno. U svakoj opstini imaju samo prituzbe na njihov rad. Toliko su bahati da ne prezaju ni od cega. Na stotine primera je da po njihovom misljenju deca budu oduzeta i dodeljena starateljima koji ni po kom osnovu to ne migu biti.