NARUČENO SKORO 15 MILIONA: Predsednik najavio - "U aprilu u Srbiju stiže još milion i po vakcina!"

Novosti onlajn

06. 03. 2021. u 22:10

НАРУЧЕНО СКОРО 15 МИЛИОНА: Председник најавио - У априлу у Србију стиже још милион и по вакцина!

Foto unicef.org

U OKVIRU druge tačke nakon završene Sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, predsednik je govorio o važnosti nabavke vakcina i procesu vakcinacije u Srbiji.

Predsednik je najavio i da će u aprilu u Srbiju stići velika količina vakcina protiv virusa korona. Kako je istakao, još neke količine će stizati i tokom marta, ali će one u aprilu biti značajnije.

- U ovom trenutku imamo još 600 hiljada vakcina za prvu vakcinaciju. Već u aprilu stiže još milion i po vakcina. Ne pričam o ugovorima, već o onome što znam da očekujemo, što mogu da vam potvrdim. Do sada smo naručili ukupno 14.832.200 vakcina - naveo je Vučić.

- Sa ovakvim prisustvom britanskog soja mi bismo danas bez revakcinacije i vakcinacija imali više od 10 hiljada zaraženih na dnevnom nivou - istakao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Ivana

07.03.2021. 01:11

Hvala našem predsedniku koji se odgovorno prema svom narodu. Aleksandar Vučić zaista radi savršeno za našu državu i njene građne.Srbija se danas cela razvija i gradi.

Nenad

07.03.2021. 13:10

Da li je planirana nabavka Sputnjik V vakcina u spreju, namenjenih onima sa autoimunim bolestima, jer su za tu kategoriju gradjana druge vakcine rizične? Takva informacija bi bila itekako korisna.