MINISTAR DAO OBJAŠNJENJE O NOVIM MERAMA: Evo na šta će se one tačno odnositi

Tanjug

25. 02. 2021. u 18:36

MINISTAR zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da članovi Kriznog štaba već dva, tri dana "mere" koje rigoroznije epidemiološke mere da donesu, kako bi se sprečilo prenošenje virusa u epicentrima širenja - skijalištima, a da se ne ugroze ostali koji su poštovali dosadašnje mere.

МИНИСТАР ДАО ОБЈАШЊЕЊЕ О НОВИМ МЕРАМА: Ево на шта ће се оне тачно односити

Foto: Tanjug

Odgovarajući na pitanje narodnog poslanika iz stranke Jedinstvena Srbija Živote Starčevića o mogućim novim merama zbog povećanja broja zaraženih, Lončar je izrazio nadu da će Krizni štab na sutrašnjoj sednici doneti adekvatne mere koje će sprečiti dalje širenje virusa.

- Sutra je sednica Kriznog štaba, zato i ovoliko merimo već dva, tri dana, jer bismo da donesemo takve mere da se spreči širenje tamo gde je to najveći problem, da idemo ciljano na njih, a da ne kažnjavamo one ljude koji se pridržavaju mera - rekao je Lončar.

Naveo je da je trenutno povećanje broja zaraženih u Srbiji posledica ponašanja na Kopaoniku, Zlatiboru, ali i u pojedinim banjama.

Lončar dodaje da su se uglavnom mlađi ljudi vraćali iz tih mesta zaraženi, prošli bez teških simptoma, a da su preneli virus na starije koji su sada završili u bolnicama.

Ističe i da su "na naplatu" došle i pojedine žurke na kojima je bilo više ljudi.

Ministar je kazao da imaju saznanja da su kapaciteti na planinama i dalje popunjeni i dodao da će inspekcije nastaviti da sprovode rigoroznu kontrolu.

Rekao je da se ponovo u mnogim bolnicama otvaraju crvene kovid zone, da se lekari vraćaju sa odmora i da se se ponovo otvaraju intenzivne nege, te apelovao na građane da poštuju mere.

Takođe, apelovao je i na one koji su primili prvu dozu vakcine da se ne opuštaju, jer, podseća, pun imunitet se stiče nakon druge vakcine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLARNI MEDVEDI: Simboli Arktika i naše odgovornosti