VUČIĆ O "DARI IZ JASENOVCA": "Ne postoji nijedno veće stradanje srpskog naroda, film je veoma važan"

Novosti online

21. 02. 2021. u 12:20

ВУЧИЋ О ДАРИ ИЗ ЈАСЕНОВЦА: Не постоји ниједно веће страдање српског народа, филм је веома важан

Foto: Tanjug

FILM "Dara iz Jasenovca" potresao je srpsku javnost.

Nakon emitovanja filma oglasio se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Film "Dara iz Jasenovca“ jako je težak, ali veoma važan za naš narod. Ne postoji nijedno veće stradanje srpskog naroda od logora Jasenovac. Država je pomogla taj film i ako neko treba da odgovara zbog toga, to sam ja. Ponosan sam na tu činjenicu - što su se posle 75 godina država, predsednik i vlada setili da bi trebalo da se pomogne nešto što će da govori o našim žrtvama, našem mnogostradalnom narodu - naveo je Vučić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@avucic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (61)

Boban Ilic

21.02.2021. 13:10

Ono sto mnogi nisu smeli, nisu namerno hteli, danas hrabri i istinski rodoljubi oslobodili su duh istine o vekovnim velikim stradanjima srpskog naroda koji se siri svetom menjajuci laznu sliku o Srbiji i srpskom narodu koju su satanisti smisljeno stvarali.

Boban Ilic

21.02.2021. 13:11

Slobodu koju danas uzivamo i vazduh koji udisemo, zivoitma i krvlju svojom skupo su platili nasi preci. Padali su kao stabljike zrelog zita pred nozem i olovnim zrnom ljudskih zveri, dzelata i bezdusnika. A zasto? Samo zato sto su bili Srbi!!! Pamti Srbijo i cuvaj od zaborava!!!

Nikola

21.02.2021. 20:28

Filmom je prikazan samo deo uzasa iz Jasenovca, jer kad bi se prikazalo sve taj film bi bio u kategoriji horora, pa ga zbog toga mnogi ne bi mogli vidjeti.

Bobi

21.02.2021. 20:32

Važno je da pamtimo loše stvari koje su se desile našem narodu. Žrtve koje su položile živote za slobodu nas i naših potomaka moraju biti upamćene i moramo pričati o tome, a ne da to bude tabu tema.

Milan

21.02.2021. 21:48

Proci ce vekovi jos i generacije a nikako da shvatimo da to sto smo mi pravoslavci a oni katolici ili svejedno neka druga veroispovest svi zivimo na jednoj planeti Zemlji i da poticemo od istog Tvorca ma kako ga ko zvao, cemu tolika mrznja.

Vladic M

22.02.2021. 08:56

Nazalost film je puka i gola istina cak 10 puta ublazena a opet preteska za gledanje svakom normalnom coveku, nikada ali nikada ne smemo dozvoliti da se zaboravi nevino stradanje naseg naroda !

Jaca Uzelac

22.02.2021. 09:05

Definitivno je bilo potrebno da se jedna vlast konacno odvazi na ovako nesto, to je najmanje sto se moze uciniti da sve nevino stradale zrtve nikada ali nikada ne budu zaboravljene niti muke i jad kroz koje su prosli.

Dr Miggyy

22.02.2021. 15:36

Svaka čast predsedniku ΛV što je odobrio da država finansira snimanje filma "Dara iz Jasenovca" da se mladi i ljudi u inostranstvu upoznaju sa istinom iz vremena Drugog svetskog rata i šta se događalo od strahota i inovacija ubijanja nevinih građana srpske, romske i evrejske nacionalnosti. Ubijanje je vršeno na najzverski način, što ni vukovi ne rade nešto slično. Čestitke i reditelju i devojčici koja glumila ulogu Dare. Neponovilo se tako nešto nigde na zemljinoj kugli. Neka svi budu ljudi!