KRIZNI ŠTAB JE DONEO ODLUKU: Dr Darija Kisić saopštila najnovije pravilo, evo na koga se odnosi

Novosti online

30. 01. 2021. u 16:42

KRIZNI štab je doneo odluku da se vakcinisanim korisnicima Gerontoloških centara dozvole posete – u kontrolisanim uslovima, uz sve zaštitne mere.

КРИЗНИ ШТАБ ЈЕ ДОНЕО ОДЛУКУ: Др Дарија Кисић саопштила најновије правило, ево на кога се односи

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević rekla je da su korisnici gerontoloških centara zbog godina starosti i različitih pridruženih oboljenja u najvećem riziku za nastanak različitih komplikacija, pa je osnovna preventivna mera bila bila zabrana poseta.

Prema njenim rečima, u našoj zemlji više od 10 meseci oni nisu videli svoje najmilije i i sada su se stekli uslovi da je to moguće pod određenim okolnostima.

Kisić Tepavčević kaže da je svaki gerontološki centar jedinstven sam po sebi, po organizacionoj i prostornoj organizaciji, ali postoje određena pravila i zahtevi koji su potrebni da bi se dozvolila poseta korisnicima – a jedan od njih je da nije bilo slučajeva kovida u prethodnih 14 dana.

Kaže da ako je bila prijavljena epidemija, mora da se sačeka da se odjavi, a preduslov je dvostruki maksimalni inkubacioni period nakon poslednjeg prijavljenog slučaja bolesti.

Takođe je potrebno da je korisnik kompletno vakcinisan i da je od poslednje doze prošlo namanje nedelju dana.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)