DIREKTOR TIRŠOVE: Od početka epidemije izlečeno 50 kovid pacijenata

Tanjug

11. 01. 2021. u 14:36

OD početka epidemije virusa korona u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj lečeno je 50 kovid pacijenata, kaže direktor te zdravstvene ustanove dr Siniša Dučić i dodaje da je od tog broja sedmoro dece bilo na respiratu, ali da su svi uspešno izlečeni i otpušteni na kućno lečenje.

ДИРЕКТОР ТИРШОВЕ: Од почетка епидемије излечено 50 ковид пацијената

Foto: I. Marinković

On je za RTS naveo da Tiršova nije kovid bolnica i da od početka epidemije najmlađe pacijente prima KBC "Dragiša Mišović", a da su Tiršova i Institut za majku i dete predviđeni za najteže kovid pacijente čije zdravstveno stanje zahteva lečenje u jedinicama intenzivne nege.

U ovom trenutku imamo jednog kovid pacijenta, kaže doktor Ducic. Pojašnjava da je reč o dečaku koji je operisao tumor mozga i dok je bio na kućnom lečenju zaražen je koronavirusom. sada je u dobrom opštem stanju.

Kako kaže od početka epidemije 12 odsto zdravstvenih radnika u Tiršovoj je bilo zaraženo virusom, manje od 10 odosto je zahtevalo bolničko lečenje i niko nije bio u jedinici intezivngg lečenja.

Dučić je naveo i da nijedan zdravstveni radnik koji je juče vakcinisan Fajzerovom vakcinom nije prijavio neželjene reakcije, već samo laganu nelagodnost, ali da nije bilo ozbiljnijih promena.

-Vakcinisli smo sve zainteresovane zdravstvene radnike i nemedicinsko osoblje, jedan broj zdravstvenih radnika se opredelio za rusku vakcinu - rekao je Dučić.

Tiršova je prošle godine imala više od 112.000 pregleda, 14.500 pacijenata je bilo hospitalizovano, izveli su 3.500 operacija, i oko 3.000 manjih hirurških intervencija.

Dučić kaže da je deo zdravstvenih radnika iz njihove ustanove bio u kovid sistemu, da su išli na ispomoć u kovid bolnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)