OBILNE PADAVINE U PIROTSKOM KRAJU: Gradonačelnik o trenutnoj situaciji u poplavljenim područjima

V. Ć.

11. 01. 2021. u 12:22

POSLEDNjA dva dana u pirotskom kraju palo je 80 litara kiše po metru kvadratnom.

ОБИЛНЕ ПАДАВИНЕ У ПИРОТСКОМ КРАЈУ: Градоначелник о тренутној ситуацији у поплављеним подручјима

Foto: V.Ć.

Tim padavinama treba dodati sneg koji je takođe neprekidno padao o odmah se topio i to je uzrokovalo poplave u delu naselja Rogoz, Prisjanskom naselju i pojedinim selima.

Uz konstataciju da je ovo istorijski maksimum padavina, veći čak od 2007. godine, gradonačelnik Vladan Basić rekao je da se svaki dinar poslednjih godina uložen u zaštitu grada od poplava višestruko isplatio i da će se sa praksom zaštite od poplava  nastaviti.


Poplave nižih prostorija u kućama desila su se van zaštićenog okručja odnosno kanala Rogoz koji smo izgradili. Ekipe su na terenu i nadam se da će brlo brzo sve biti sanirano jer je vodostaj počeo da pada. Obilne padavine zamutile su i izvorište Krušac, ali je  ispitna stanica u Berilovcu u potpunosti ispunila očekivanja, tako da je voda u gradu  ispravna za piće odnosno bistra. Da nismo proteklih godina izgradili tu ispitnu stanicu grad bi bez pijaće vode bio bar 15 dana-kazao je gradonačelnik Pirota.

Za sada nema procena o materijalnim štetama koje su nesumnjivo velike, ali na svi sreću nema ni povređenih koji su se protekle noći suprotstavili bujici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju