MERIDIANOVA POMOĆ INSTITUTU ZA REHABILITACIJU: Stigli preko potrebni bolnički kreveti

Promo

29. 12. 2020. u 16:00

NOVA podrška iscrpljenim medicinskim radnicima u borbi protiv korone.

МЕРИДИАНОВА ПОМОЋ ИНСТИТУТУ ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЈУ: Стигли преко потребни болнички кревети

Foto: Promo

Praznici su tu, ali cela Srbija i dalje sa divljenjem prati nadljudske napore medicinara da u uslovima pune opterećenosti kapaciteta uspevaju da pod kontrolom drže dalje širenje virusa.

Kao i nebrojeno puta u godini na izmaku, pomoć im je stigla od kompanije Meridian, evropski renomiranog koncerna za priređivanje igara na sreću, koji je tako nastavio desetomesečnu kampanju pomoći srpskom zdravstvu.

Danonoćno prateći situaciju u celoj zemlji, tim Meridiana posetio je Institut za rehabilitaciju u Mladenovcu.

Foto: Promo

 

S obzirom da je i ova zdravstvena ustanova deo kovid sistema u kojoj je smešteno 180 zaraženih pacijenata, zaposleni u Meridianu uručili su donaciju u vidu preko potrebnih bolničkih ležajeva. Na taj način će se omogućiti dalji prijem pacijenata sa kritičnom kliničkom slikom i olakšati rad lekarima i medicinskim sestrama koji već mesecima ne znaju za predah, odmor ili slobodan dan.

- Institut u redovnim okolnostima funkcioniše i kao naučna baza Medicinskog fakulteta i godišnje hospitalizuje više od 2.000 pacijenata, a kapaciteti su i inače popunjeni sa više od 90 odsto, pa nam donacija Meridiana zaista puno znači kako bismo normalno fukncionisali i pratili kliničke slučajeve koji se ne odnose na korona virus - reči su načelnika Instituta, dr Mojsija Anđića.

Foto: Promo

 

Donacija Institutu za rehabilitaciju samo je deo velike priče o humanosti kompanije Meridian, u okviru koje su volonteri ove kompanije obišli više od 80 gradova i opština Srbije i regiona i donirali višemilionsku pomoć u novcu, medicinskoj opremi i drugim potrepštinama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri