„NADAM SE DA VAKCINACIJA KREĆE U NAREDNIM DANIMA“ Premijerka: Do kraja godine tri vakcine u određenim količinama

Tanjug

21. 12. 2020. u 14:04

„НАДАМ СЕ ДА ВАКЦИНАЦИЈА КРЕЋЕ У НАРЕДНИМ ДАНИМА“ Премијерка: До краја године три вакцине у одређеним количинама

Foto AP

PREMIJERKA Ana Brnabić izjavila je danas da se nada da će vakcinacija u Srbiji početi u narednih nekoliko dana i istakla da je Srbija potpisala ugovor sa tri proizvođača - američkim Fajzerom, ruskim Gamaleja institutom za Sputnjik vakcinu i sa kineskim Sinofarmom sa Sinovak vakcinu.

-Očekujem da će sve tri vakcine stići u određenim količinama do kraja godine. Koje će tačno količine da stignu, znaćete kada budu stigle. U ovom trenuktu se još pregovara sa proizvođačima. Vidite da je Fajzer za skoro 50 odsto smanjio količinu koja je trebala da stigne u određene zemlje u decembru i januaru. To se stalno menja - rekla je Brnabić novinarima.

Ona je istakla da je posebno važno to što će Srbija dobiti vakcinu u decembru i što neće morati da zavisi od spremnosti partnera iz EU ili od nabavke preko Covax mehanizma, već će vakcine dobiti i zahvaljujući bilateralnim ugovorima.

-Što se tiče plana vakcinacije, Institut Batut je izradio plan vakcinacije. Nadam se da vakcinacija kreće u narednih nekoliko dana, a na stručnim službama je da odrede prioritete - rekla je Brnabić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)