PRIZNANJE IZ MOSKVE: Milovan Vitezović i Milan Dimitrijević novi članovi Međunarodne slovenske akademije

Branko Vlahović - stalni dopisnik iz Moskve

14. 12. 2020. u 15:33

Skupština Međunarodne slovenske akademije nauka, umetnosti i kulture koja se sastala u Moskvi izabrala je dva nova člana iz Srbije - poznatog pisca Milovana Vitezovića i uvaženog astronoma Milana Dimitrijevića, koji je svojevremeno bio ministar nauke SR Jugoslavije.

ПРИЗНАЊЕ ИЗ МОСКВЕ: Милован Витезовић и Милан Димитријевић нови чланови Међународне словенске академије

Milovan Vitezović i Milan Dimitrijević

Predsednik te međunarodne akademije, poznati ruski političar, ugledni pravnik i univerzitetski profesor Sergej Baburin, rekao je dopisniku „Novosti“ da su sa zadovoljstvom u svoje redove primili pisca Vitezovića i naučnika astronoma Dimitrijevića.

- Dobro znamo šta Vitezović i Dimitrijević znače za srpsku kulturu i nauku, pa i mnogo šire - objasnio je dr Sergej Baburin.

Srpski pisac Milovan Vitezović objavio je oko pedeset knjiga a njegove pesme i druga književna dela su objavljivanje u srpskim i svetskim antologijama poezije i proze. Njegove knjige su prevođene na više jezika među kojima i ruski.

Profesor Milan Dimitrijević je zbog svojih naučnih radova cenjen među kolegama i u inostranstvu. Kolege kažu da je dao veliki doprinos i proučavanju istorije astronomije kod Srba.

Međunarodna slovenska akdemija je za svog člana izabrala i poznatog kardiologa iz Severne Makedonije dr Aleksandra Nikolića.

Prošlog meseca Međunarodna slovenska akademija je za svog potpredsednika izabrala Vladimira Kršljanina, poznatog srpskog političara, diplomatu i naučnika. Kršljanin je od 2016. predsednik Srpskog odeljenja te akademije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna