KRIZNI ŠTAB O MASOVNOJ VAKCINACIJI: Evo ko će prvi primiti nove lekove, Đerlek podseća na jednu ključnu stvar

Novosti online

04. 12. 2020. u 15:30

KRIZNI štab danas održava konferenciju za medije, a novinarima se obraćaju državni sekretar Mirsad Đerlek i Edita Stokić, direktorka KC Vojvodine.

КРИЗНИ ШТАБ О МАСОВНОЈ ВАКЦИНАЦИЈИ: Ево ко ће први примити нове лекове, Ђерлек подсећа на једну кључну ствар

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Dr Đerlek je rekao da se masovna vakcinacija građana Srbije očekuje u prvom kvartalu 2021. godine, a zatim je naglasio da će prvi kontingent, koji stiže do kraja 2020. biti namenjen zdravstvenim radnicima i vojsci.

- Sedam dana posle primanja druge doze vakcine ćemo biti sigurni da li smo bezbedni, ali moramo nastaviti da budemo obazrivi. U svakom slučaju, pojava vakcine u ovako rekordnom roku je od izuzetnog značaja - rekao je dr Đerlek.

On je podsetio da je juče stiglo 20 doza sputnjika V, i da će se na njima izvesti testiranje, kao i da država neće vakcinisati stanovništvo neproverenim lekovima.

-  Radićemo u tri smene da se sva dokumentacija proveri, a ako naša agencija ne odobri vakcine naravno da ih nećemo kupiti. Ipak, nadam se da ćemo dobiti 350.000 doza do marta meseca sledeće godine, i želim da podsetim da će vakcinacija za građane biti besplatna, što je u ovako teškoj ekonomskoj situaciji velika stvar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina