CENIO NACIONALNI DUH "NOVOSTI": Poglavar Srpske pravoslavne crkve bio sagovornik i čitalac našeg lista

V. N.

24. 11. 2020. u 07:28

PATRIJARH, blaženog spomena, Irinej bio je ne samo sagovornik, već i redovan čitalac "Novosti". Redovno je izlazio u susret molbama naše redakcije za razgovore, pa smo za deceniju koju je proveo na tronu Svetog Save objavili više od 10 velikih intervjua kojima je našoj javnosti jasno i jezgrovito prenosio stav Crkve o gotovo svim najvažnijim pitanjima države i naroda.

ЦЕНИО НАЦИОНАЛНИ ДУХ НОВОСТИ: Поглавар Српске православне цркве био саговорник и читалац нашег листа

Novosti

Redakcija našeg lista imala je čast da joj Njegova svetost redovno čestita 16. oktobar - Dan "Novosti". U čestitkama koje smo dobijali patrijarh je naglašavao da naš list pažljivo neguje srpsku tradiciju i nacionalni duh, što je izuzetno cenio.

Jedna od najdražih čestitki stigla je 2018. godine, kada su "Novosti" obeležile 65 godina postojanja. Uputio nam je tada dragocene reči koje i dalje pamtimo. One glase:

"Eto, bili smo prinuđeni da i ovaj razgovor za jubilarni broj "Večernjih novosti" otpočnemo velikim problemima. Ipak, čestitam vama, redakciji i čitaocima veliki šezdesetpetogodišnji jubilej.

Radujem se što je napokon došlo vreme da ovaj naš ugledni dnevni list potpuno i bez ostatka bude glasilo koje zastupa interese srpskog naroda, srpske kulture, prosvete, sporta, pa zašto ne i - Srpske crkve", naveo je u svojoj čestitki patrijarh Irinej.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)