NIJE BILO PRIGOVORA, SVE JE POLITIZACIJA: Utvrđena konačna lista kandidata za Državno veće tužilaca

V.V.C.

23. 10. 2020. u 15:43

IZBORNI postupak za predlaganje šest novih članova Državnog veća tužilaca iz reda javnih tužilaca i njihovih zamenika ulazi u završnu fazu.

НИЈЕ БИЛО ПРИГОВОРА, СВЕ ЈЕ ПОЛИТИЗАЦИЈА: Утврђена коначна листа кандидата за Државно веће тужилаца

Foto Depositphotos

Za izbore kandidata koji će biti predloženi Narodnoj skupštini, i koji su zakazani za 12. novembar, Izborna komisija je utvrdila konačnu listu kandidata. Svi oni dužni su da toj komisiji dostave svoje izborne programe, koji će biti objavljeni na internet sajtu DVT i dostavljeni svim tužilaštvima u Srbiji.

- Izborna komisija obaveštava javnost da do sada nije uložen nijedan prigovor na neregularnost izbora u postupku kandidovanja, niti je Komisiji dostavljena ijedna kredibilna informacija od strane bilo kog nosioca javnotužilačke funkcije o pokušajima da se utiče na izbornu volju javnih tužilaca i zamenika uSrbiji. Izborna komisija poziva sve učesnike u izborima za DVT, a posebno kandidate, da se uzdrže od neutemeljenih tvrdnji i pokušaja da se izbori za organ autonomije javnog tužilaštva, a time i pravosuđa u Srbiji, politizuju radi ostvarivanja ličnih, a ne profesionalnih ciljeva - saopštava Izborna komisija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna