VLADA SRBIJE DONELA ODLUKU: Lečenje virusa korona u Srbiji će od sada biti mnogo efikasnije

Novosti online

15. 10. 2020. u 16:39

VLADA Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o utvrđivanju elemenata godišnjeg Programa poslovanja za 2021. godinu, odnosno trogodišnjeg Programa poslovanja za period 2021-2023. godine, javnih preduzeća i drugih oblika organizovanja koji obavljaju delatnost od opšteg interesa.

ВЛАДА СРБИЈЕ ДОНЕЛА ОДЛУКУ: Лечење вируса корона у Србији ће од сада бити много ефикасније

Foto: P. Milošević

U pripremi godišnjih programa poslovanja za narednu godinu, odnosno trogodišnjih programa za period 2021-2023. godine, javna preduzeća su u obavezi da polaze od ciljeva i smernica ekonomske i fiskalne politike vlade, kao i da izvrše sveobuhvatnu analizu poslovanja za 2020. godinu, kako bi naredni godišnji i trogodišnji programi bili planirani na realnim osnovama.

Na sednici je usvojen Zaključak o saglasnosti za pribavljanje leka Remdesivir, koji se koristi u lečenju obolelih od zarazne bolesti Kovid – 19 u okviru Mehanizma sporazuma o zajedničkoj nabavci medicinskih sredstava.

Članovi vlade doneli su odluku kojom se zadužuje Nacionalna akademija za javnu upravu da programira i sprovede obuke za pripadnike romske populacije sa stečenim visokim obrazovanjem, koji nisu zaposleni u državnoj upravi. U okviru predstojećih aktivnosti za unapređenje položaja Roma, Nacionalna akademija za javnu upravu sprovešće tokom ove i naredne godine paket multidisciplinarnih obuka za pripadnike romske populacije sa stečenim visokim obrazovanjem, čime će biti stvoreni uslovi da dobiju zaposlenje u organima javne uprave.

(Objektiv.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)