USPEH SRPSKIH MATEMATIČARA: Tri srebrne i dve bronzane medalje na Balkanskoj olimpijadi

Tanjug

14. 09. 2020. u 10:23

ŠESTOČLANA juniorska matematička reprezentacija Srbije osvojila je tri srebrne i dve bronzane medalje na 24. Balkanskoj juniorskoj matematičkoj olimpijadi 2020, koja se od 9. do 13. septembra održana onlajn u organizaci Grčke matematiče asocijacije.

УСПЕХ СРПСКИХ МАТЕМАТИЧАРА: Три сребрне и две бронзане медаље на Балканској олимпијади

Foto: D. Milovanović

Na takmičenju je učestvovalo 108 takmičara iz 18 zemalja (11 balkanskih i osam gostujućih), saopštilo je Društvo matematičara Srbije.

Srebrnu medalju osvojili su Aleksandar Ćuzović (22 boda) iz Matematička gimnazije, Andrija Živadinović (20 bodova) Gimnazija "S. Marković" Niš i Stevan Radivojević (20 bodova) iz Matematičke gimnazije.

Bronzanu medalju osvojili su Vukašin Pantelić (19 bodova) iz Matematičke gimnazije, Vuk Dolijanović (devet bodova) iz Matematičke gimnazije i Jovan Nikolić (šest bodova) iz OŠ "Kadinjača" Loznica.

Reprezentativci iz Srbije su odabrani na osnovu postignutih rezultata na Srpskoj matematičkoj olimpijadi koja je održana 31.avgusta u Beogradu.

Vođe ekipe su bili dr Nenad Vulović (Kragujevac) i mr Miloš Đorić (Beograd).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas