INSPEKCIJA KAŽNJAVA ZA NEPOŠTOVANJE MERA: U Beogradu svaki treći kontrolisani sankcionisan

Tanjug

06. 09. 2020. u 22:01

SANITARNI inspektori su u prethodnih sedam dana izvršili 1.300 nadzora i napisali skoro 90 prekršajnih prijava zbog nepoštovanja mera koje su propisane u cilju sprečavanja širenja virusa korona.

ИНСПЕКЦИЈА КАЖЊАВА ЗА НЕПОШТОВАЊЕ МЕРА: У Београду сваки трећи контролисани санкционисан

Foto: Printsrin

To je večeras za RTS rekao pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković, navodeći da je kršenja mera najviše bilo u ugostiteljskim objektima i tržnim centrima.

Naveo je da je u prethodnih sedam dana bilo skoro tri puta više poziva građana da prijave nepoštovanje mera.

"Nezadovoljstvo postoji zbog ponašanja pojedinih pravnih lica koji ne poštuju mere, broja posetilaca u objektima...", rekao je Stamenković i poručio da će svi koji ne poštuju mere biti maksimalno sankcionisani, te da će pravna lica biti kažnjavana sa 500.000 dinara.

Naveo je da su prethodnih dana posebno bili aktivni sanitarni inspektori Beograda, Kragujevca, Niša, Zaječara, Smedereva, Valjeva i Vranja.

Precizirao je da je u prethodne dve večeri samo u Beogradu napisano oko osam prekršajnih prijava od 25 izvršenih nadzora što, dodao je, znači da je svaki treći ugostiteljski objekat prekršio neke mere i mora da bude sankcionisan.

Stamenković je apelovao na sve da poštuju mere i budu odgovorni i disciplinovani kako bi zaštitili zdravstveni sistem Srbije, svoje i zdravlje drugih ljudi i sprečili da se korona virus dalje širi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna