ĐURIĆ RUDARIMA TREPČE: Radićemo da vam poboljšamo standard

Tanjug

06. 08. 2020. u 11:46

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao je danas Dan rudara, svim rudarima na KiM, rukovodstvu i zaposlenima u Kombinatu "Trepča", kao i rudarima u ostalim delovima Srbije, uz poruku da će država predano raditi da rudarima na KiM osigura bolje uslove rada, veće zarade i pristojan život.

ЂУРИЋ РУДАРИМА ТРЕПЧЕ:  Радићемо да вам побољшамо стандард

Foto: Tanjug

"Trepča'' je strateški resurs, koji decenijama daje značajan doprinos razvoju naše južne pokrajine, ali i privrednom i ukupnom napretku Srbije. Častan i težak rudarski posao, duboko je ugrađen u napredak našeg energetskog sektora i razvoja KiM", naveo je Ðurić u saopštenju.

Današnji Dan rudara, kako kaže, dolazi u trenutku kada država i narod prolaze kroz teške i sudbonosne dane.

- Svedoci smo konstantnih izazova i pretnji koji se, između ostalog, odnose i na energetski sistem na Kosovu i Metohiji. Mudrom državničkom politikom, jedinstvom i slogom, moramo i možemo da zaštitimo ono što je naše i sačuvamo temelje egzistencije i opstanka srpskog naroda na KiM - rekao je Ðuić.

On je podsetio da pokrajina obiluje prirodnim lepotama i prirodnim bogatstvima, u koja spadaju i naša rudna bogatstva.

- Te resurse možemo i moramo iskoristiti predanim radom i naj tačin poboljšati život svakog pojedinca i društva u celini. Rudari su pokazali da to znaju i mogu - poručio je Đurić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)