Postignut dogovor ministra i studenata: Više rokova i beneficirane cene tokom leta

LJ. B.

08. 07. 2020. u 10:40

Постигнут договор министра и студената: Више рокова и бенефициране цене током лета

Foto: Ž. Knežević

Omogućili smo više rokova za ispite kao i da studenti ostanu u domovima tokom leta shodno obavezama koje imaju na fakultetima. Kao što smo rekli na prvom sastanku studentski domovi neće prekidati sa radom tokom leta. Cena hrane i smeštaja tokom letnjih meseci neće biti komercijalna već beneficirana prema zahtevu koji su student tražili. Sredstva su obezbeđena i o tome je obaveštena Vlada Srbije - ovo je rekao ministar prosvete Mladen Šarčević, koji je sa studentima održao sastanak.

Studenti koji su Kovid pozitivni smešteni su učenički dom „Stevan Čolović“, a oni sa izraženijim simptomima smeštaju se u zdravstvene ustanove gde mogu da dobiju adekvatnu negu.

 

Predstavnici studenata iz studentskih domova zamolili su da se ukine potvrda sa fakulteta koju donose u restorane kojom se omogućava ishrana, što će takođe biti omogućeno.

 

Prema rečima ministra, u dogovoru sa Konferencijom univerziteta Srbije (KONUS) četvrta tačka zahteva, da se omogući još jedan dodati ispitni rok u avgustu,bila je ispunjena nakon prvog sastanka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

djodja13

21.07.2020. 08:42

Dobro je da nisu tražili da im se napišu diplome da su pozavršavali fakultete koje su upisali, to su verovatno ostavili za narednu fazu uslovljavanja.Budućnost nam je više nego svetla.