PODRŠKA MILOŠU KOVIĆU: Ovo su zahtevi studenata koji su izneti na protestu ispred Filozofskog fakulteta

Lj.B.

01. 11. 2021. u 13:32

ISPRED Filozofskog fakulteta u znak podrške profesoru Milošu Koviću kome preti izbacivanje sa fakulteta održan je protest na kome su studenti izneli zahteve.

ПОДРШКА МИЛОШУ КОВИЋУ: Ово су захтеви студената који су изнети на протесту испред Филозофског факултета

Foto: D. Milovanović

Ovo su svi zahrtevi studenata koji su saopšteni:

  • Zahtevamo da dekan profesor Danijel Sinani zaštiti zakonska prava profesora Miloša Kovića umesto da zastupa neformalne privatne interese pojedinaca i interesnih grupa.
  • Zahtevamo da se na osnovu člana 30 Kodeksa profesionalne etike Univerziteta u Beogradu i člana 40 Zakona o opštem upravnom postupku, iz procedure za izbor profesora Kovića u potpunosti izuzmu lica koaj su u sukobu interesa i koja žele da ga proteraju sa Filozofskog fakulteta.
  • Zahtevamo da dekan profesor Danije Sinani, na osnovu člana 128. Statuta Filozofskog fakulteta u Beogradu predloži Izbornom veću izbor profesora Miloša Kovića u zvanje redovnog profesora koje odgovara njegovim naučnim postignućima, a ne da bude prisiljavan da bude reizabran u zvanje vanrednog profesora. Na osnovu istog člana Statuta zahtevamo da dekan Sinani predloži izbornom veću nepristrasnu i stručnu komisiju koja će objektivno proceniti naučna i pedagoška postignuća profesora Kovića.
  • Zahtevamo da diskiminacija nad profesorom Kovićem odmah prestane. Na osnovu člana 34 Kodeksa profesionalne etike BU on mora da ima ista prava i uslove za napredovanje kao i sve njegove kolege na Filozofskom fakultetu.
  • Ukoliko naši zahtevi ne budu odmah ispunjeni i ukoliko se nastave nezakoniti pokušaji da Miloš Ković bude proteran sa Filozofskog fakulteta nastavićemo protestna okupljanja i preduzeti sve potrebne mere za ostavrenje naših zahteva.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024