ZBOG LAŽNIH DIPLOMA OSTALI BEZ POSLA: Četvoro zaposlenih u gradskoj upravi u Kragujevcu dobilo otkaze

M. L.

08. 07. 2021. u 19:00

ČINOVNICI u gradskoj upravi u Kragujevcu, njih četvoro, ostali su bez posla jer su prilikom zasnivanja radnog odnosa dostavili diplome o stručnoj spremi koje nisu validne.

ЗБОГ ЛАЖНИХ ДИПЛОМА ОСТАЛИ БЕЗ ПОСЛА: Четворо запослених у градској управи у Крагујевцу добило отказе

FOTO: M.L.

To je utvrđeno prilikom provere u Ministarstvu prosvete kojem su na proveru u februaru poslate diplome svih zaposlenih u ovdašnjoj gradskoj upravi.

Kako je saopšteno iz gradske uprave, dosad je utvrđeno da nisu verodostojne tri diplome činovnika sa srednjom stručnom spremom i jedna sa visokom stručnom spremom. Sporne su još četiri diplome koje su izdate na Kosovu i Metohiji.

- Od 290 diploma koje su do sada proverene, validne su 282. Za četiri diplome stečene u nekoj od obrazovnih ustanova na području Kosova i Metohije nadležna inspekcija nije uspela da pronađe dokumentaciju jer je uništena. Zaposleni su sami pokrenuli vanparnični postupak kako bi dokazali da je njihova diploma validna - navodi se između ostalog u informaciji prosleđenoj novinarima iz gradske uprave.

Inače, na proveru su poslate 672 diplome svih funkcionera i zaposlenih u gradskoj upravi u Kragujevcu. O rezultatima dalje provere javnost će, navode, biti blagovremeno obaveštena.

- Naša je želja da svi koji su zaposleni u gradskoj upravi budu ispravni pred zakonom,između ostalog i po modelu obrazovanja - kazao je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić. - Postupak provere diploma je u toku a sankcija za falsifikate je momentalni prestanak radog odnosa.

Na potvrdu o validnosti diplome čeka i gradonačelnik Dašić, koji se školovao na Vojno-tehničkoj akademiji u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)