METEOROLOZI IZDALI UPOZORENJE: Vremenska prognoza narednih dana - očekuju nas toplotni udari

Tanjug

06. 07. 2021. u 17:19

NAKON kratkotrajnog prijatnog zahlađenja, u narednih nekoliko dana ponovo se očekuju visoke temperature, koje će u četvrtak, u pojedinim mestima, dostići i 37 stepeni, kaže meteorolog Nedeljko Todorović.

МЕТЕОРОЛОЗИ ИЗДАЛИ УПОЗОРЕЊЕ: Временска прогноза наредних дана - очекују нас топлотни удари

Foto: Depositphotos

Nešto manje toplo biće na jugoistoku i istoku zemlje, gde bi maksimalna temperatura mogla da bude od 32 do 34 stepena.

VREMENSKA PROGNOZA BEOGRAD

Očekuje se da u Beogradu u utorak i sredu temperatura dostigne 35 podeljak, dok bi u četvrtak mogla da ide i do 37 stepeni, a Todorović pojašnjava da veoma topla struja pristiže sa juga, preko Sredozemlja, iz Severa Afrike.

VREMENSKA PROGNOZA ZA VIKEND

Za vikend će doći do blagog pada temperature, a prema prognozi, temperatura od subote, 10. jula, neće prelaziti 33 stepena.

Todorović kaže i da se temperature s kraja vrelog juna, kada je skala prikazivala i preko 39 stepeni, najverovatnije neće ponoviti.

- Ovo će biti veoma toplo leto. Do kraja leta biće epizoda sa maksimalnim temperaturama 35 do 37 stepeni, ali ne verujem da će ići preko toga - rekao je Todorović.

Sa esktremno visokim temperaturama ovih dana bori se Kanada, a Todorović kaže da je taj toplotni talas fenomen prirodne ravnoteže.

Dok su na severu Amerike zabeležene neverovatne vrućine, na južnoj hemisferi je nesvakidašnje hladno, navodi Todorović i podseća da je na jugu Brazila pao sneg.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije