TORTURA NAD SRPKINJOM POVRATNICOM U ĐAKOVICI: Dragici Gašić inspektori zaplenili ulazna vrata (FOTO)

D.Z.

30. 06. 2021. u 14:37

NAKON višednevnog otvorenog maltretiranja i direktnih pretnji upućenih Dragici Gašić, našoj jedinoj povratnici u Đakovici, ona se sada suočava sa novom vrstom pritisaka i problema.

ТОРТУРА НАД СРПКИЊОМ ПОВРАТНИЦОМ У ЂАКОВИЦИ: Драгици Гашић инспектори запленили улазна врата  (ФОТО)

Foto: Kancelarija za KiM

Iako smo odmah obezbedili nova blindirana vrata za njen stan i majstora koji treba da izvrši zamenu, lokalna policija danas prvo nije dozvolila da se dotrajala i ulupana ulazna vrata na Dragičinom stanu zamene, nego su joj tražili dozvolu opštine za montažu - stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Nakon što je Dragica popunila zahtev u opštini, lokalni inspektori rada potom su došli i zaplenili Dragičina nova vrata!

Sada traže da se pre montaže vrata, opštini dostave dokazi o nekakvom atestu kao i dokazi proizvođa o uplaćenim porezima, uz brojna druga dokumenta.

Foto: Kancelarija za KiM

Ovo je nezapamćeni skandal i direktna tortura, kao i nova, najotvorenija vrsta pritiska da se Dragica otera sa svog kućnog praga, jer je svima i u Prištini i u Đakovici dobro poznato da je Dragičina namera bila da zameni stara vrata kako bi se osećala sigurnije i kako bi koliko toliko na miru mogla da prespava u svom stanu.

- O kakvom mi povratku i suživotu možemo uopšte i da razgovaramo, kada Priština ne dozvoljava ni bazične uslove za život našim povratnicima i obračunava se s vratima?

- Mi ćemo svim raspoloživim kanalima nastaviti da insistiramo da se prekinu pritisci i napadi na nju i da joj se garantuje bezbednost i normalan život, a prvi korak u tome svakako je da joj stvorimo pristojne uslove za život u stanu, u koji se vratila posle 22 godine i od toga nećemo odustati - saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)