Kako da se rešimo podbratka?

Promo

20. 06. 2021. u 09:00

Podbradak i vrat su takođe jako bitni i važni kada su estetke operacije i korekcije u pitanju. Osim što se znaci starenja primećuju na licu i na telu i vrat je pogođen tim istim degenerativnim promenama, fotostarenjem, predispozicija nakupljanjem masnih naslaga (predstavlja predelekciono mesto) i opuštene kože.

Како да се решимо подбратка?

Foto: Eterna

Zanimljiv je podatak da posle lica u mnogim kulturama posebno u Afričkim zemljama vrat ima jako izraženu simboliku ženstvenosti, gracioznosti i prefinjenosti.

Koje sve tehnike postoje za uklanjanje podbratka?

Postoje ne hirurške i hirurške tehnike kako bi se rešili podbratka.

Ne hiruške podrazumevaju kombinaciju mezoterapije, PRP tretmana, biorevitalizacije, kao i upotreba raznih tipova niti kao što su monofilamentni, spiralne, tornado, cog niti i siluet soft koji daju najjaci lifting efekat, zatežu vrat po prethodno isprojektovanim vektorima. Individualni princin rada je jako bitan i zavisi od kliničke slike samog podbratka i od indikacija koje pacijent poseduje. Ovo je možda najbolji način da se pristupi rešavanju problema podbradka a samim time izbegava se takozvano šablonizovanje pacijenata.

Foto: Eterna

Kada je plastična hirurgija u pitanju ,ona takođe nudi par uspesnih rešenja u svrsi rešavanja viška podbradka.

Liposukcija podbradka ili zatezanje vrata je metota aspiracije viška masnih naslaga iz podbradka. Nakon infiltracije, pristupa se aspiraciji i izvačenja mastocita iz njihovog depoa. Ta ista izvučena mast može naknadno da se upotrebi kao lipotransfer i da bude upotrebljena za augmentaciju određenih delova lica i tela. Kada prođe post operativni period može se uraditi i dodatna lipoliza i mezoterapija podbradka kako bi se postigao maksimalno dobar efekat i kako bi se vratila elastičnost i zategnuta koža.

Da li se primena lasera praktična u zatezanju kože vrata?

Upotreba lasera je takođe jako dostupna i finansiski isplatljiva kategorično tvrdi dr Tanja Radenkov Medenica. To su uglavnom jaki hiruršku laseri čiji je mehanizam delovanja s jedne strane topljenje masnih naslaga pod određenom visokom temperaturom a s druge strane rade na stvaranju unutrašne fibroze koja se ispoljava kao zategnuta koža spolja.

Foto: Eterna

U svakom slučaju, vrat i podbradak ne smeju biti zapostavljeni kada je telo i lice u pitanju. Konačno je došlo vreme kada nauka i medicina imaju rešenje i za taj deo ljudskog tela koji je decenijama i pored razvoja plastične hirurgije uvek bio na udaru zemljine teže i gravitacije.

Čuvena sintagma „ VRAT ODAJE GODINE „ očigledno sada ima samo istorijsku vrednost ali više nije aktuelna naglašava za kraj naša sagovornica dr Tanja Radenkov Medenica.

Foto: Eterna

Dr Tanja Radenkov Medenica je specijalizant plastične, estetske i rekonstruktivne hirurgije. Magistrirala na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Vlasnica prvog centra za edukaciju lekara i stomatologa na polju estetske medicine, akreditovanog od strane Zdravstvenog saveta Srbije. Sertifikovani predavač i edukator iz oblasti: hijaluronskih filera, neuromodulatora, krvne plazme i niti, mezoterapije i hemijskih pilinga, kolagen stimulatora i siluet soft niti. Od 2013. godine radi kao lekar u Gradskom zavodu za hitnu medicinsku pomoć. Dobitnica brojnih priznanja, među kojima su Nagrada Univeziteta u Oksfordu za najbolju medicinsku praksu 2017. godine za transplantacija kose, presađivanje kose.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...