Kolovoz uži, parking veći

S. B. M.

11. 05. 2019. u 17:15

Коловоз ужи, паркинг већи

Putari u Resavskoj ulici / Foto I.Marinković

Radovi na rekonstrukciji Resavske ulaze u treću fazu, vozače očekuje veliko iznenađenje. Deo Višegradske ulice od danas je dvosmeran

RADOVI u Resavskoj ulici se nastavljaju. Putari danas počinju da kopaju deonicu od Višegradske do Pasterove. Deo od Nemanjine do Birčaninove je već asfaltiran, dok je deo od Birčaninove i Pasterove i dalje raskopan. Ono što su Beograđani već mogli da zaključe jeste da je po novom projektu kolovoz sužen, a trotoari prošireni.

Radovi u Resavskoj počeli su još u martu, a prvo se radio deo od Nemanjine do Birčaninove. Posle zamene vodovodnih i kanalizacionih cevi, taj deo je sada asfaltiran. Radnici JKP "Beograd put" juče su postavljali asfalt po novim parking-mestima.

Sada je širina kolovoza šest metara, odnosno po tri za obe trake, a proširen je trotoar na levoj strani na dva i po metra. Napravljena su i nova parking-mesta, pa sada samo na ovoj deonici sa obe strane ulice ima po 20 mesta za ostavljanje vozila.

Pročitajte još: Otvorena sezona rekonstrukcije beogradskih ulica

Ujedno, zbog otpočinjanja radova na delu od Višegradske do Pasterove ulice, koji će trajati do 30. juna, Višegradska će na delu od Kneza Miloša do Resavske postati dvosmerna. Ovaj privremeni režim izmene trajaće do završetka obnove ulice, kako bi se omogućio ulaz/izlaz iz Kliničkog centra Srbije.

NEOPHODNO STRPLjENjE

SADA vozači mogu da očekuju češću blokadu raskrsnice Višegradske i Kneza Miloša, koja je, inače, često zagušena. Tuda ide veliki broj vozila, koja ne mogu tako brzo da prođu ukoliko se neko uparkirava ili isparkirava sa parkinga koji se nalazi u tom delu ulice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije