TIP ZNA RIVALE "VEČITIH": Zvezda bliža Luksemburgu, Danci strepe od Kiprana

Novosti online

26. 07. 2022. u 09:54

DANAS su na programu revanš mečevi nakon kojih će srpski predstavnici saznati svoje rivale u narednoj rundi takmičenja.

ТИП ЗНА РИВАЛЕ ВЕЧИТИХ:  Звезда ближа Луксембургу, Данци стрепе од Кипрана

Foto: Arhiva Novosti/M. V.

Odluka o tome ko će igrati protiv Crvene zvezde i Partizana u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, odnosno Lige Evrope, pašće u revanš mečevima. Donekle bliži saznanju su crveno-beli, koji nisu imali šta da vide u prvom meču, u kojem je Didelanž u gostima savladao Pjunik (1:0) i za korak je bliži okršaju sa srpskim šampionom, dok će viceprvak naše države igrati sa poraženim iz okršaja Mitjilanda i AEK iz Larnake (1:1).

Nije bilo mnogo kvalitetnog fudbala u Jerevanu u utorak uveče, mada se dalo zaključiti da je Didelanž tehnički znatno potkovaniji. Sasvim je moguće da i u revanšu u Luksemburgu ne bude mnogo golova, naročito što će domaćin čuvati prednost. Treba napomenuti i da od prošle sezone u UEFA kupovima ne važi pravilo gola u gostima. I za jedne i za druge ove evropske utakmice su prve u novoj sezoni, tako da između neće imati prvenstvene mečeve.

Didelanž je za sada iz tri meča izašao kao pobednik, pošto je savladao Tiranu u prvoj rundi (2:1, 1:0), dok je Pjunik na otvaranju kvalifikacija izbacio favorizovani Kluž posle boljeg izvođenja penala.

Kada je u pitanju okršaj između Mitjilanda i AEK-a, tu je danski tim bio znatno bolji, ali je na domaćem terenu ostao praznih ruku. Kiprani su iz praktično jedinog šuta stigli do pogotka, dok su na suprotnoj strani imali dosta sreće.

Logika nalaže daće Mitjiland u Larnaki u sredu da potvrdi klasu, međutim, igrati na Kipru uvek je mnogo teže nego na kontinentalnom delu Evrope. Najpre zbog vlažnosti vazduha i teških uslova, pa je to još jedna stvar koja daje nadu navijačima AEK-a. Ipak, ako Danci uspeju da pređu preko toga, ne bi trebalo nikog da iznenadi njihovo slavlje sa jednim ili dva gola prednosti. Takođe, Mitjiland je već krenuo sa prvenstvenim obavezama, u prvom kolu je remizirao sa Randersom, dok su u drugom ubedljivo poraženi od Silkeborga na domaćem terenu (1:3).

Ostatak prvih mečeva u 2. kolu kvalifikacija za LŠ takođe nije ponudio mnogo po pitanju daljeg prolaska. Jedino je Ludogorec donekle siguran pred revanš (3:0), dok je veliko iznenađenje napravio Linfild pobedivši Bodo (1:0) na domaćem terenu. Neprijatno iznenađenje, sa druge strane, pružio je svojim navijačima Dinamo iz Zagreba remijem sa makedonskim Škupijem na „Maksimiru“ (2:2), mada bilo bi pravo čudo ukoliko „modri“ ne prođu u treću rundu.

NAŠI PREDLOZI ZA HRABRIJE:

17.30: AEK - MITJILAND    1X&0-3  (KVOTA: 2.25)

19.30: DUDELANŽ - PJUNIK   X   (KVOTA: 3.10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 12:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave