"DERBI DELA MADONINA" PRED 75.000 NAVIJAČA: Inter i Milan u paklenoj atmosferi odlučuju o finalisti Kupa Italije

E.H.

19. 04. 2022. u 09:51

POSLEDNjI put je kultni stadion bio bez prazne stolice (75.817) pre dve godine, u februaru 2020. godine, kada su "neroazuri" slavili kao formalni domaćini sa 4:2.

ДЕРБИ ДЕЛА МАДОНИНА ПРЕД 75.000 НАВИЈАЧА: Интер и Милан у пакленој атмосфери одлучују о финалисти Купа Италије

FOTO: Tanjug

Jedna od utakmica dana igra se na stadionu "Đuzepe Meaca" gde će fudbaleri Intera ugostiti Milan u meču koji još nosi i naziv "Derbi dela Madonina". Ovoga puta, giganti sa "čizme" sastaće se u revanš susretu polufinala Kupa Italije. Prvi susret u kojem su domaćini bili "rosoneri" završen je sa rezultatom 0:0.

"Gazeta delo sport" donosi informaciju da su sve ulaznice planule, na blagajnama stoji natpis "rasprodato".

Poslednji put je stadion u Milanu bio bez prazne stolice (75.817) pre dve godine, u februaru 2020. godine, kada je Inter slavio kao formalni domaćin 4:2.

Što se zdravstvenog biltena tiče, Simeone Inzagi je u prednosti. Neroazuri nemaju problema sa povređenim igračima, dok Stefana Piolija "boli glava".

Naime, iskusni stručnjak ne može da računa na Aleksandra Florencija i Simona Kjera, a upitni su nastupi Alesija Romanjolija, Samu Kastiljeha i prve zvezde Zlatana Ibrahimovića.

FOTO: AP/Tanjug

U prvoj utakmici polufinala, koja je odigrana 1. marta, "rosoneri" su bili nešto opasniji rival. Najbolje prilike su propustili Aleksis Salemakers i Teo Ernandez u desetom, odnosno jedanaestom minutu susreta - mreža Samira Handanovića ostala je netaknuta.

Duel Milana i Intera jedan je od najvećih evropskih i svetskih gradskih derbija. Od davne 1909. godine do danas odigrana je 231 utakmica. Nešto uspešniji su "nerozuri" sa 84 trijumfa, "rosoneri" su upisali 78 pobeda, dok je nerešeno bilo u 69 navrata.  

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati