NA TERENU DRUGOG MASTERSA U MAJAMIJU NAJBOLJI: Alkaraz juri "Sanšajn dabl"

S. R.

23. 03. 2024. u 09:30

Bez Novaka Đokovića, na drugom mastersu sezone u Majamiju, favoriti su opet „dežurni krivci“. Karlos Alkaraz dolazi osokoljen peharom u Indijan Velsu, gde je u finalu savladao Danila Medvedeva, dok je nepobediv niz Janika Sinera takođe prekinut. Od ovog trojca se i sada najviše očekuje na Floridi.

НА ТЕРЕНУ ДРУГОГ МАСТЕРСА У МАЈАМИЈУ НАЈБОЉИ: Алкараз јури Саншајн дабл

FOTO: Tanjug/AP

Žreb na prvi pogled nije bio naklonjen drugom teniseru sveta. Alkaraz na svom putu može da ima nezgodne rivale poput Šeltona, Hurkača - igrača sa razornim servisima koji su idealni za brzu podlogu na turniru. Takođe, u potencijalnom polufinalu mogao bi da ga sačeka Zverev. Iako je savladao Nemca u Kaliforiniji i dalje ima negativan učinak protiv njega. Još jedan motiv koji će Karlosa gurati napred je to što može da kompletira „Sanšajn dabl“ (podizanje pehara u Indijan Velsu i Majamiju) kao tek osmi teniser u istoriji kome bi to pošlo za rukom.

U drugom delu kostura su Siner i Medvedev. Italijan je konačno osetio kako je napustiti teren pognute glave, te će se sada videti od čega je satkan i koliko će neuspeh uticati na njega. Majami mu leži, jer je lane i 2021. dolazio do finala, ali ih je i gubio. Sa druge strane, Rus brani pehar, a kada je u formi, uglavnom je konstatan i obično se nalazi u završnicama takmičenja.

Taj deo žreba generalno se čini mnogo jačim, ali samo po imenima. Teniseri poput Ruda, Runa, Cicipasa, De Minora, Frica i Tijaofa nisu u formi, ovo je idealna prilika da neko od njih napravi iskorak i pokuša da se umeša u bitku za pehar.

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)