SRBIJA NAPADA ZAVRŠNI TURNIR: Kapiten Kovačević i Podraščanin po prvi put u sastavu ove sezone

V.M.

04. 07. 2023. u 10:33 >> 10:33

U prvoj utakmici završne faze odbojkaške Lige nacija, naša reprezentacija će ukrstiti koplja sa Argentinom.

СРБИЈА НАПАДА ЗАВРШНИ ТУРНИР: Капитен Ковачевић и Подрашчанин по први пут у саставу ове сезоне

Foto Profimedia

Ovo će biti obračun direktnih rivala u borbi za prolaza na završni turnir, Argentina je trenutno šesta na tabeli sa skorom 5-3, dok je Srbija deveta i ima po četiri pobede i poraza. Između njih na tabeli se nalaze Italija (5-3) i Holandija (4-4), a šansu za top 8 vreba i Francuska (3-5), tako da nas očekuje jako zanimljiva završnica regularnog dela takmičenja.

Argentinci su pretpošle nedelje u Francuskoj ostvarili dve pobede uz isto toliko poraza. Savladali su Bugarsku i Francuze, a izgubili su od Slovenaca i Japanaca.

''Gaučosi'' su mogli do trijumfa i protiv Japana, gubili su sa 2:0, ali su se vratili u meč, ipak Išikava i družina su slavili sa 15:12 u odlučujućem setu i tako sačuvali perfektan skor (8:0).

Sa druge strane, naša selekcija je nastupala u Roterdamu gde je takođe upisala dve pobede i dva poraza. Poražena je od Amerike (1:3) i Italije (0:3), a ostvarila je trijumfe nad fenjerašom Nemačkom (3:1) i domaćinom Holandijom (3:2). Posebno je bio bitan trijumf protiv ''lala'' koje su direktni konukretni u borbi za top 8.

''Orlovi'' su gubili sa 1:2, ali su u četvrtom setu u velikoj borbi slavili sa 35:33. Momentum su preneli u peti set i četa Igora Kolakovića je zasluženo slavila (15:12) i tako ostala u trci za završni turnir koji se igra u Gdanjsku.

Što se tiče samih sastava, oba selektora mogu biti veoma zadovoljna. U našem timu će po prvi put u ovogodišnjnoj Ligi nacija biti kapiten Uroš Kovačević i Marko Podraščanin, dok se kod Argentinaca nakon što je propustio drugi deo takmičenja vraća iskusni dizač Lučano de Čeko.

Današnji rivali su se poslednji put susreli prošle godine u osmini finala Svetskog prvenstva kada je Argentina šokantno izbacila našu selekciju sa 3:0.

Večeras verujemo da ćemo gledati ujednačen meč u kojem će granica poena biti prebačena.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: +184,5 (kvota 1,82)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)