UNAJ EMERI CILJA NOVI EVROPSKI TROFEJ: Razigrana Vila sjajnog španskog stručnjaka sa golom prednosti dolazi na sever Francuske

V.M.

18. 04. 2024. u 11:00

FUDBALERI Lila će u revanš utakmici četvrtfinala Lige konferencije na ''Pjer Mauroa'' stadionu dočekati Aston vilu (21.00).

УНАЈ ЕМЕРИ ЦИЉА НОВИ ЕВРОПСКИ ТРОФЕЈ: Разиграна Вила сјајног шпанског стручњака са голом предности долази на север Француске

Foto Profimedia

Na prvom susretu na ''Vila parku'' gledali smo veoma interesantan meč, birmingemski ''lavovi'' su ga bolje otvorili i golovima Votkinsa, odnosno Mekgina su napravili veliku prednost.

Ipak, Lil se nije predavao, uspeo je da smanji preko Diakitea, a na kraju je mogao i do izjednačenja, ali dobrim intervencijama na golu Emilijano Martinez je sačuvao svojoj ekipi gol viška pred današnji revanš.

Na taj način Vila je održala seriju od osam vezanih utakmica bez poraza u Ligi konferencija na kojima su ostvarili šest pobeda uz dva remija.

Izabranici Unaja Emerija su grupnu fazu takmičenja završili kao lideri grupe ''E'', nakon čega su rutinski izbacili Ajaks i pokazali da sa razlogom nose epitet glavnog favorita za osvajanje ovog takmičenja.

Pored kvaliteta ekipe, velika prednost u odnosu na druge timove za gosta je činjenica da na klupi ima Unaja Emerija, čoveka koji je osvojio četiri evropska trofeja u svojoj karijeri, a uz to je slavio na sedam uzastopnih četvrtfinala u evropskim takmičenjima i gledaće da danas produži taj sjajan niz.

Takođe, Vila je za vikend napravila veliki korak ka plasmanu u Ligu šampiona savladavši Arsenal sa 2:0, sada je usamljena na četvrtom mestu tabele Premijer lige, tako da u odličnom ritmu dolazi na sever Francuske.

Sa druge strane, Lil odmorniji dočekuje revanš jer je odlukom saveza njegov ligaški meč odložen proteklog vikenda kako bi ''doge'' mogle što bolje da se pripreme za novi obračun sa Vilom.

Domaćinima je ovo prvo evrospko četvrtfinale u istoriji kluba, a do njega su došli neporaženi na deset uzastopnih utakmica, ukoliko računamo i kvalifikacije za Ligu konferencija.

Zauzeli su prvo mesto u grupi ''A'' sa 14 osvojenih bodova, a nakon toga su bez većih problema eliminisali Šturm iz Graca (3:0, 1:1).

Pored pobede u četiri od pet utakmica kod kuće u Ligi konferencija, Lil je takođe 15 utakmica neporažen na stadionu ''Pjer Mauroa''. Međutim, nikada u svojoj istoriji nastupa u Evropi nije obezbedio plasman u narednu fazu posle poraza u prvom susretu dvomeča.

Što se tiče izostanaka, oba trenera će na raspolaganju imati najbolje igrače i verujemo da ćemo gledati novu goleadu u režiji večerašnjih rivala.

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,88)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)