LIGA ŠAMPIONA: Atletiko se pokriva sa nulom

Ž. U.

16. 04. 2024. u 11:00

SVA četiri meča ''otvorena'' pred revanš utakmice.

ЛИГА ШАМПИОНА: Атлетико се покрива са нулом

FOTO: Tanjug/AP

Ako se po prvim mečevima revanši poznaju, ljubiteljima fudbala ove sedmice sledi novi spektakl u Ligi šampiona. Sva četiri četvrtfinalna dvomeča još su otvorena i kladioci mogu samo da se nadaju novim goleadama.

Grmelo je na stadionu „Santijago Bernabeu“ u okršaju Reala i Sitija (3:3), viđeni su pogoci za TV špice i ništa manje ne očekuje se ni na „Etihadu“ (sreda, 21.00). Za trunku bliži prolasku su branioci titule, fudbaleri Mančester sitija, budući da će im u pomoć priteći i Kevin de Brujne, arhitekta Gvardiolinog sistema. Siti je kao domaćin Realu u prethodna dva okršaja postizao po četiri pogotka, jednom je sačuvao mrežu, drugi put je primio tri. Prethodno je i 2020. na „Etihadu“ četa Pepa Gvardiole upisala pobedu (2:1), dok su susreti sa „kraljem“ 2016. (1:1) i 2012. (0:0) okončani remijem.

Sve je otvoreno i u susretu Arsenala i Bajerna (2:2). Kada je u pitanju tradicija, tu „tobdžije“ neće tražiti sreću jer su se uglavnom loše provodili u Minhenu. Prethodni put kad su gostovali u Bavarskoj, ispraćeni su sa pet pogodaka, a na šest mečeva sa Bajernom kao domaćinom, samo jednom su slavili.

Navijači Barselone ne pamte po lepom poslednji put kad im je PSŽ došao u goste, jer je het-trikom Kilijana Mbapea 2020. (4:1) katalonski gigant pregažen u osmini finala LŠ. Sada je prilika za osvetu, a prvi korak ka tome učinjen je u Parizu gde je Barsa u ludom meču stigla do trijumfa (3:2) na krilima Rafinje. PSŽ je šest puta do sada gostovao u Barseloni i osim tog trijumfa 2020, na „kontu“ ima i tri poraza, kao i dva remija.

Ekipa koja je možda i najbliža prolasku je Atletiko, koji je u prvom susretu sa Borusijom do 81. minuta imao 2:0, ali onda primio gol, pa se i tu situacija zakuvala. „Jorgandžije“ su na dva prethodna gostovanja pred „žutim zidom“ posrnula, ali nadaju se da će u utorak na delu biti treća sreća.

Naši predlozi

Utorak

(3:2) Barselona – PSŽ    GG&3+ (1,60)

(1:2) Dortmund – Atletiko H&0-2  (4,60)

Sreda

(3:3) Mančester s. – Real M. 2-3  (2,10)

(2:2) Bajern – Arsenal 2 (2,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?