"ČEKIĆARI" KORISTE SLAVLJE "FARMACEUTA"? Alonsov posao u Leverkuzenu još nije gotov, "tripla kruna" nadohvat ruke

O. M.

18. 04. 2024. u 10:46

NOVI šampion Nemačke Bajer iz Leverkuzena gostuje u Londonu gde ga čeka revanš četvrtfinala Lige Evrope.

ЧЕКИЋАРИ КОРИСТЕ СЛАВЉЕ ФАРМАЦЕУТА? Алонсов посао у Леверкузену још није готов, трипла круна надохват руке

FOTO: Tanjug/AP

"Farmaceuti" nastavljaju pohod na istorijsku "triplu krunu", a na stadionu "London" brane 2:0 iz prve utakmice. 

Leverkuzen je zabeležio nestvarnih 38 pobeda iz 43 ovosezonske utakmice i zasluženo su osvojili "salataru". To su uradili u velikom stilu, savladavši Verder iz Bremena sa 5:0, golovima Viktora Bonifaćea i Granita Džake, a šlag na tortu postavio je 20-godišnji Florijan Virc het-trikom u poslednjih 20 minuta utakmice. Bila je to četvrta uzastopna utakmica Bajera u kojoj nisu primili gol i osma uzastopna pobeda.

Time se mladi vezista izjednačio sa tek nešto iskusnijim Bonifaćeom na čelu klupske liste strelaca, ali on ima dve asistencije više. Naravno, obojica su daleko od prvog tobdžije lige Harija Kejna kome će titula prvog strelca Bundeslige ostati verovatno jedini trofej, ukoliko Bajern ne osvoji Ligu šampiona.

Fantastična serija Bajera nije ostavila ravnodušnim velikane evropskog fudbala koji su stali u red za potpisivanje Šabija Alonsa, ali trener "farmaceuta" je još pre nekoliko nedelja potvrdio da neće menjati posao na kraju ove sezone.

A posla ima još, jer Leverkuzen juri još dva pehara. Finale Kupa Nemačke, u kome je protivnik Kajzerslautern, na programu je 25. maja. Samo tri dana ranije, zakazano je u Dablinu finale Lige Evrope, do koga je Bajeru ostalo još dva stepenika. Posle Vest hema, čeka ih bolji iz sveitalijanskog četvrtfinala u kome se sastaju Roma i Milan, a onda u borbi za trofej možda još jedan tim sa "čizme", Atalanta.

Nemci sigurno neće potcenti Vest hem, ali Leverkuzen je u dosadašnjih 13 evropskih dvoboja kada je pobedio u prvom meču svih 13 puta prolazio dalje.

Alonso ima samo jednu brigu zbog povrede za predstojeću utakmicu u četvrtak, napadača Adama Hlozeka, koji će verovatno propustiti narednih nekoliko nedelja zbog povrede skočnog zgloba, ali on ni do sada nije bio ključni igrač pa će se bez njega moći. Ipak, ove nedelje se razvija još jedna interesantna bitka između Bonifaća i Patrika Šika za vodeće mesto u napadu, dok će Virc, koji je kao zamena u drugom poluvremenu postigao het-trik protiv Verdera iz Bremena, sigurno povratiti svoje mesto iza jednog od njih.

Šik je dobro iskoristio vreme dok je Bonifaće bio odsutan zbog povrede. Sprečio je poraz od Karabaga u osmini finala kada su "farmaceuti" njegovim parom golova u trećem i osmom minutu zaustavnog vremena preokrenuli rezultat, a prethodno je i u prvoj utakmici u nadoknadi vremena doneo izjednačenje.

Vest hem je na "Bajareni" izdržao baražnu vatru, dva primljena gola od 33 udarca (neslavni rekord otkad ekipu vodi Dejvid Mojs) su čak i dobar skor, a da nisu stigli u London sa punom mrežom lopti zaslužan je Lukas Fabijanski. Nekadašnji golman Arsenala odbranio je neverovatnih devet čistih šansi, ali "čekićarima" će u Londonu biti potreban heroj s druge strane terena.  

Vest hem nije imao dobru uvertiru u ovaj meč jer je za vikend izgubio u malom londonskom derbiju od Fulama, a navijače brine što je i na toj utakmici najbolji igrač njihove ekipe bio Fabijanski koji je sprečio "kotidžerse" da postignu više od dva gola Andreasa Pereire.

Sa samo jednom pobedom iz poslednjih šest utakmica u svim takmičenjimai samo dve pobede u 10 utakmica kod kuće u 2024. godini, "čekićarima" se smeši eliminacija, naročito kada se doda i da su ispadali iz Evrope poslednja dva puta kada su prvi meč gubili sa dva ili više razlike.

Poraz Vest hema od Fulama pao je u senku teške povrede glave mladog debitanta Džordža Ertija, koji je bio na terenu samo osam minuta pre nego što se sudario sa timskim kolegom Edsonom Alvarezom. Erti, koji nije igrao u prvoj utakmici, u međuvremenu je pušten iz bolnice, ali će sigurno propustiti utakmicu u četvrtak zajedno sa Kalvinom Filipsom, Alfonsom Areolom i Džarodom Bovenom, koji i dalje ima problema sa leđima. Pored toga, Mojes neće moći da računa ni na suspendovane Lukasa Paketu i Emersona Palmierija.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2&GG (kvota 2,04)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)