BIĆE GOLOVA U BERGAMU: Liverpul neće tako lako odustati od Lige Evrope

O. M.

18. 04. 2024. u 09:04

ATALANTA dočekuje Liverpul na stadionu "Atleti azuri di Italija" od 21 čas. Reč je o revanš utakmici četvrtfinala Lige Evrope, a "boginja provincije" ima veliku prednost (3:0) stečenu pre sedam dana na "Enfildu".

БИЋЕ ГОЛОВА У БЕРГАМУ: Ливерпул неће тако лако одустати од Лиге Европе

EPA/EFE

"Redsi" su pokazali silu u prethodnoj rundi kada su u dva duelu sa praškom Spartom postigli čak 11 golova. U revanšu su pobedili sa 6:1, a četiri prva gola postigli su već posle 14 minuta, što je rekord Lige Evrope. Ipak, Atalanta se pokazala kao mnogo čvršći zalogaj i mimo svih očekivanja nanela Liverpulu prvi poraz kod kuće u sezoni.

Od njega se izabranici Jirgena Klopa nisu oporavili ni tri dana kasnije pa su pretrpeli poraz i u prvenstvu od Kristal palasa (0:1). Bio je to prvi put od 2017. godine da je Liverpul izgubio dve takmice kod kuće i prvi put u istom razdoblju da u dve uzastopne utakmice na "Enfildu" nije postigao gol.

Tako je Liverpul za samo tri dana doveo u pitanje dva trofeja, a kako su sredinom marta ispali u Ef-Ej kupu od Mančester junajteda, može se desiti da za samo mesec dana upropaste sezonu koja je ne tako davno obećavala da bude jedna od uspešnijih u istoriji slavnog kluba. Bili su viđeni sa četiri trofeja ove sezone, a postoji realna opasnost da im na kraju ostane samo Liga kup, osvojen na penale protiv Čelsija u martu.

Ipak, nije sve izgubljeno u Premijer ligi jer zaostaju samo dva boda za braniocem trofeja Mančester sitijem, iako nije više ništa u njihovim rukama, moraju da pobeđuju do kraja i nadaju se kiksu "građana". S druge strane, u Ligi Evrope se oni i dalje pitaju, ali posle svega što im se izdešavalo poslednjih mesec dana, sigurno je malo optimista među brojnom armijom navijača "crvenih" da u Bergamu mogu da anuliraju prednost domaćina i pobede sa četiri gola kako bi prošli u narednu rundu. Naravno, mogu i da pobede sa tri gola razlike pa se uzdaju u penale.

U poslednjih šest utakmica u svim takmičenjima "redsi" imaju dve pobede i tri poraza. Šest od poslednjih sedam utakmica završeno je sa više od dva gola.

Menadžer "crvenih" Jirgen Klop i pred ovaj meč ima velikih problema sa sastavom tima. Doduše, Alison i Trent Alekander-Arnold su se oporavili od povreda i biće spremni za nastup. Stefan Bajčetić se vratio treninzima i zaigrao za U-23 tim, ali neće biti u konkurenciji za večerašnju utakmicu, kao ni Žoel Matip, Ben Doak i Tijago Alkantara. 

Ostaje otvoreno da li će u tim da se vrati Diogo Žota. Zabrinjavajući statistički podatak da je Darvin Nunjez napadač sa najgorim procentom konverzije velikih prilika (manje od 20 odsto) daje prednost Portugalcu u odnosu na Urugvajca, ali Nunjezov adut je činjenica da je Liveprul pobedio u svih 15 utakmica u kojima je urugvajski napadač postizao gol ove sezone.

Atalanta je sada veoma, veoma blizu plasmana u polufinale, ali ne smeju previše da se opuste, jer im je protivnik Liverpul.

"Boginja provincije" je u ponedeljak remizirala sa Veronom 2:2 čime je izgubila dva važna boda u borbi za mesto u Ligi šampiona sledeće sezone. Nemaju poraza u dve utakmice, ali imaju samo jednu pobedu u poslednje četiri utakmice.

Šest od poslednjih sedam utakmica u svim takmičenjima završeno je sa više od dva gola.

Ekipa iz Bergama je takođe u polufinalu Kupa Italije i ova sezona bi mogla da bude jedna od najboljih u njihovoj istoriji ako uspeju da dođu do oba finala. 

Atalanta je na svom terenu doživela jedan poraz od novembra i neporažena je u devet utakmica u Evropi ove sezone. U šest od tih devet utakmica postigli su dva ili više golova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1-3I&1-3II (kvota 1,82)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)