SLAMKA SPASA ZA ''ŽUTU PODMORNICU'': Ukoliko želi da opstane, fenjeraš mora pasti na ''Mirandilji''

V.M.

29. 03. 2024. u 08:45

DVA tima koja se grčevito bore za opstanak će otvoriti 30. kolo La lige kada Kadiz bude ugostio Granadu na ''Nuevo Mirandilji'' (21.00).

СЛАМКА СПАСА ЗА ЖУТУ ПОДМОРНИЦУ: Уколико жели да опстане, фењераш мора пасти на Мирандиљи

FOTO: Tanjug/AP

Ulazimo u samu završnicu sezone i polako se kristališe ko će se boriti za opstanak u španskom prvenstvu, a pored današnjih rivala toj grupi sigurno pripadaju Almerija, Selta i Sevilja, a u nju se mogu svrstati i Rajo i Majorka.

Kadiz i Granada su u velikom problemu, trenutno se nalaze u zoni ispadanja i moraju se pod hitno ''probuditi'' kako bi se izdigli na tabeli. Realno gledano domaćin ima nekakve šanse za opstanak, prvi je tim ispod crte i zaostaje pet bodova za sedamnaestoplasiranom Seltom, dok je pred gostima gotovo nemoguć zadatak jer imaju čak 13 poena manje od ''nebeskoplavih'' sa ''Balaidosa''.

Forma potvrđuje da će Granada vrlo verovatno ponovo biti član Segunde, jer je doživela tri uzastopna poraza pred reprezentativne pauze, redom su bolji od nje bili Viljareal, Sosijedad i Majorka.

Pored toga što je ostvarila samo dve pobede, njen glavni problem je katastrofalna defanzivna igra. Ubedljivo je najlošiji odbrambeni tim lige i primila je čak 58 golova do sada, što znači da je u proseku po utakmici više od dva puta vadila loptu iz svoje mreže.

U nešto boljoj situaciji je Kadiz koji je sakupio pet bodova na poslednjih pet utakmica, ali to neće biti dovoljno za opstanak i večeras je pod moranjem da pobedi jer bolju priliku za bodove teško da će naći.

Zanimljivo je to da je ''žuta podmornica'' dosta tvrd orah ove sezone, odigrala je čak 13 remija (najviše u ligi), ali uz to je ostvarila samo tri trijumfa i doživela čak 13 poraza.

Za razliku od Granade koja se muči defanzivno, domaćini se baš muče ofanzivno i do sada su postigli mizernih 20 golova, što je premalo za ekipu koja bi da i petu sezonu zaredom bude član elite, što bi joj bio najduži niz u poslednjih 30 godina.

Ako pogledamo međusobne duele, zaključićemo da ovi timovi igraju dosta tvrde utakmice i na poslednjih pet njihovih obračuna nije viđeno više od dva gola, a vredi i istaći da je na prvom ovosezonskom duelu Granada slavila sa 2:0.

Što se tiče izostanaka, domaćin će biti bez Maksi Gomeza, Rodžera Martija i Fedea San Emeterija, dok je pod upitnikom Luis Ernandeza kojeg i dalje muči povreda kolena.

Sa druge strane, neizvesni su Boje i Valjeho, a na teren se posle odrađene suspenzije vraća Serhio Ruiz.

Verujemo da bi siguran predlog za večerašnji derbi donjeg doma bila dupla šansa na domaćina uz malo golova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!