HRVAT PREPORODIO "GVOZDENE": Švabe su i dalje jedno od prijatnijih iznenađenja u Bundesligi

O. M.

08. 03. 2024. u 09:32

UTAKMICOM između Štutgarta i Union Berlina otvara se novo, 25. kolo nemačke Bundeslige.

ХРВАТ ПРЕПОРОДИО ГВОЗДЕНЕ: Швабе су и даље једно од пријатнијих изненађења у Бундеслиги

FOTO: Tanjug/AP

Ovaj meč je na programu u petak od 20 časova i 30 minuta na stadionu "Gotlib Dajmler".

Treći na tabeli sa 50 bodova iz 24 odigrana kola, Štutgart je na dobrom putu da prvi put posle više od deset godina obezbedi plasman u Ligu šampiona. Od početka sezone "švabe" su ostvarile 16 pobeda, dva remija i šest poraza u Bundesligi.

U poslednjem meču pobedili su sa 3:2 na gostovanju kod Volfsburga, čime su zadržali šest bodova prednosti ispred četvrtoplasirane Borusije iz Dortmunda. Ekipa Sebastijana Henesa posebno je dominantna pred svojim navijačima na "Gotlib Dajmler" stadionu, sa devet pobeda u 12 prvenstvenih utakmica.

Njihov jedini poraz na domaćem terenu bio je protiv Hofenhajma u oktobru kada su izgubili sa 3:2. Tada su ih načela dva rana gola gostiju, a dotukao promašen kazneni udarac.

Štutgart je veoma ofanzivna ekipa koja je postigla najmanje dva gola u svih devet pobeda na "Gotlib Dajmleru", pa je favorit i protiv Union Berlina, iako je četa Nenada Bjelice značajno popravila igru otkad je hrvatski stručnjak preuzeo kontrolu. Švabe imaju treći najbolji napad u ligi, iza Leverkuzenovog i Bajernovog. 

S druge strane, Union Berlin trenutno zauzima 14. poziciju u Bundesligi sa 25 osvojenih bodova. Osam bodova iznad zone ispadanja i samo četiri boda dalje od gornje polovine tabele, sada se osećaju sigurno da su brige oko ispadanja posle košmarnog starta sezone stvar prošlosti.

Uprkos porazu od Dortmunda sa 2:0 na svom terenu u prošlom kolu, tim iz Berlina je pokazao ozbiljan napredak od imenovanja selektora Nenada Bjelice. Pod njegovim vođstvom ostvarili su pet trijumfa, četiri remija i pet poraza u prethodnih 14 odigranih utakmica.

Međutim, Union Berlin ima problema na gostovanjima, gde su izgubili osam od poslednjih 11 mečeva.

U poslednjih pet međusobnih susreta skor je izjednačen, sa po dve pobede obeju ekipa i jednim nerešenim. Taj neodlučeni susret završen je rezultatom 1:1, dok je u svim ostalim, a to su četiri poslednja okršaja, samo jedna ekipa postizala gol(ove).

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)